S-market Muhos avataan ke 1.6. klo 10


01.06.2011

Asiakasomistajien palvelut kehittyvät Muhoksella, kun uusi S-market avataan tänään klo 10. Avausnauhan leikkaavat Muhoksen kunnanhallituksen puheenjohtaja Merja Jurvakainen ja Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio. S-market Muhos työllistää marketpäällikkö Jari Pekkalan johdolla 20 arinalaista. Arina investoi uuteen markettiin 3,5 miljoonaa euroa.

Osuuskauppa Arina kehittää muhoslaisten lähipalveluja. Uusi S-market Muhos tarjoaa n. 1 500 m2 myymälätiloista n. 9 000 tuotetta, S-Pankin ja Veikkauksen oheispalvelut sekä yli 70 parkkipaikkaa. Valtatien varrella sijaitseva ABC Muhos täydentää muhoslaisten lähipalveluja.

Arina toimii vastuullisesti ja rakennuttaa uudet marketyksiköt energiatehokkaasti. Muhoksella tämä merkitsee kaukolämpöä ja hiilidioksidipohjaista kylmäjärjestelmää, jolla säästetään energiaa. Uusi S-market on rakennettu pohjoissuomalaisten ammattilaisten toimesta. KVR-urakoitsijana on toiminut TYL Temotek-Kurtti.

’S-market on Suomen suurin päivittäistavarakaupan ketju ja nykyaikainen ruokakauppa, josta saa laajan tuotevalikoiman pysyvästi edullisin hinnoin. Valikoimissa korostuvat tuoretuotteet ja valikoimien osuvuutta kehitetään jatkuvasti. Asiakasomistajat saavat tutut omistajaedut; Bonuksen ja maksutapaedun. Avauspäivänä tarjoamme kakkukahvit, paikalla on palveluneuvoja ja asiakkaat voivat osallistua arvontaan. Tervetuloa asiakkaaksemme!’, toivottaa S-market Muhoksen marketpäällikkö Jari Pekkala.

Osuuskauppa Arina on avoin osuuskunta, jonka omistavat yli 135 000 asiakasta. Muita omistajia ei ole. Muhoksella kolme neljästä kotitaloudesta on Arinan omistajia. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille. Kaikki hyöty Arinan toiminnasta jää Pohjois-Suomeen ja käytetään palvelujen ja etujen kehittämiseen, tuoreena esimerkkinä Muhoksella. Esim. Muhoslaiset asiakasomistajat saivat vuonna 2010 S-marketista ja ABC:ltä Bonusta ja maksutapaetua yli 300 000 euroa. Asiakasomistajilla on osuuskaupassa päätös- ja vaikutusvaltaa. He voivat mm. liittyä S-marketin asiakaspanelisteiksi ja antaa palautetta monin tavoin.

’Arina toimii aikanaan tehdyn osuuskauppafuusiosopimuksen ja toiminta-ajatuksen mukaisesti kehittäessään Muhoksen lähipalveluja. Työllistämme tämänkin hankkeen myötä pohjoissuomalaisia rakennusalan ammattilaisia ja marketkaupan osaajia. Asiakasomistajille kehittyvät palvelut ovat syy keskittää ostoksensa omaan kauppaan myös Muhoksella’, täydentää Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.