S-market Ii valittu Iin parhaaksi kesätyöpaikaksi


14.10.2015

Nuoret ovat puhuneet: Iin Parhaaksi kesätyöpaikaksi vuonna 2015 on valittu S-market Ii.

Kampanjan tavoitteena on kannustaa iiläisiä työnantajia työllistämään oman kuntansa nuoria kesätöihin. Kampanja käydään kesällä internetissä Iin kunnan IiRekry-verkkosivulla. Pelisääntöjen mukaan nuoret ehdottavat työnantajaa, perustelevat ehdotuksensa ja samalla voivat jättää palautetta työnantajalleen. Kampanjalla kannustetaan näin nuoria osallistumaan aktiivisesti työelämään ja antamaan palautetta työnantajalle.
 
Tärkeitä näkökulmia kampanjassa ovat työpaikkojen reilut kesätyökäytännöt, kirjallinen työsopimus nuoren kanssa, nuorelle sopivat työtehtävät, nuorta kannustava palkkaus, työhön perehdytys ja esimiestaidot. Työpaikan työhyvinvointi on tärkeä asia ja koskee myös kesätyöntekijöitä.
 
Iin Paras kesätyöpaikka 2015 S-market Iin myymäläpäällikkö Mika Mattila vastaanotti diplomin Iin kunnanjohtaja Ari Alatossavalta tiistaina 13.10.2015 S-marketissaan Iissä. Samalla kunnanjohtaja ojensi kampanjan arvontapalkinnon Adaleena Rantakokolle. Kaikkien kampanjaan ehdotuksensa jättäneiden nuorten kesken arvottiin tabletti.
 
Arvonta- ja palkintoraatiin kuuluvat Markku Koskela Iin Yrittäjät ry, Sari Hirvaskoski Kuivaniemen Yrittäjät ry, Lea Aalto Iin kunta työllistämispalvelut sekä sihteerinä Helena Ylisirniö Micropolis Oy työllistämiskoordinaattori. Kampanjan järjestävät Iin kunnan työllistämispalvelut ja Micropolis Oy.
 
Nuorten palaute S-market Iille ja myymäläpäällikkö Mika Mattilalle:
 
Eka kesäsetelillä oleva työpaikkani. Parhaat myyjät ja hauska ilmapiiri. Kaupassa uskalsi kysyä neuvoa ja perehytys oli loistava! Esimies Mika on iloinen ja hauska. Mielestäni on todella mukavaa mennä muutenki kauppaan ostamaan ruokaa, koska asiakaspalvelu pellaa! Olin parivuotta sitten siellä töissä ja mua harmitti ku olin vaan kaks viikkua, ku ois voinu olla pitempääki. Helmikuussa kävin kyssyy oisko työpaikkaa, mutta valitettavasti työntekijät  oli jo ehitty ottaa. Mutta mielestäni tähän mennessä parhain kesätyöpaikka! Nuoret ehottomasti sinne kesäksi jos vain pääsee! (Veera)
 

– Pomo Mika oli todella joustava työajoissa, työkaverit mukavia ja auttoivat, kun oli kysyttävää ja neuvoivat, jos emme jotain osanneet. Asiakkaiden kanssa käyty vuorovaikutus piristi, koska oli aina mukavaa olla avuksi. Työ ei ollut liian raskasta eikä myöskään mitään loikoilua, vaan juuri sopivasti haastavaa. (Seta)
 
– Mielestäni S-market oli Iin paras kesätyöpaikka, koska kaikki työntekijät olivat mukavia ja auttoivat ja neuvoivat ilman, että tarvitsi edes kysyä. Työtehtävät olivat sopivan helppoja eikä työssä ollut kertaakaan tylsää. Palkka oli myös todella hyvä. Työilmapiiri oli tosi rento ja mukava. Ennen töiden alkua myös neuvottiin tarkkaan, miten asiat kuuluisi tehdä. Opin kesätöissä ollessani paljon uusia taitoja esim. sosiaaliset taitoni kehittyivät asiakaspalvelun yhteydessä. Kesätyöläisiäkään ei ollut liikaa, joten kaikille riitti hommia. (Anna-Maria)
 
– Työnantajani oli iloinen ja sosiaalinen. Otti kaikki hyvin vastaan ilman mitään ennakkoluuloja! Aivan huippu. (Veera)