S-market Ii avataan torstaina 1.9.2011


30.08.2011

Asiakasomistajien palvelut kehittyvät Iin keskustassa, kun uusi S-market avataan torstaina klo 10. Palvelutarjontaa täydentävät Alkon, Veikkauksen ja Postin palvelut. Avajaispuheenvuorot esittävät Iin kunnanjohtaja Markku Kehus, Osuuskauppa Arinan hallintojohtaja Paavo Härö ja Alkon palvelujohtaja Kari Pennanen. S-market Ii tarjoaa n. 1000 m2 tiloista 9 000 pysyvästi edullisen tuotteen valikoiman ja työllistää marketpäällikkö Mika Mattilan johdolla 14 arinalaista. Arina investoi Iihin n. 3 miljoonaa euroa.

 

Osuuskauppa Arina kehittää Iiläisten lähipalveluja. Arina rakennuttaa Iin keskustaan n. 1 500 m2 kauppa- kiinteistön. S-market Ii tarjoaa n. 1 000 m2 myymälätiloista noin 9 000 tuotteen valikoiman sekä S-Pankin, Veikkauksen ja Postin oheispalvelut. Kiinteistöön avataan lisäksi Alkon myymälä. Vanha S-market puretaan ja sen paikalle valmistuu yhteensä 80 parkkipaikkaa.

 

Arina toimii vastuullisesti ja rakennuttaa uudet marketyksiköt energiatehokkaasti. Iissä tämä merkitsee uutta hiilidioksidipohjaista kylmä- ja lämmitysjärjestelmää, jolla säästetään merkittävästi energiakuluissa. Uusi S-market on rakennettu pohjoissuomalaisten ammattilaisten toimesta. Urakoitsijana on toiminut Temotek.

 

’S-market on Suomen suurin päivittäistavarakaupan ketju ja nykyaikainen ruokakauppa, josta saa laajan tuotevalikoiman pysyvästi edullisin hinnoin. Valikoimissa korostuvat tuoretuotteet ja valikoimien osuvuutta kehitetään jatkuvasti. Asiakasomistajat saavat tutut omistajaedut; Bonuksen ja maksutapaedun. Avauspäivänä tarjoamme kakkukahvit, paikalla on palveluneuvoja ja asiakkaat voivat osallistua arvontaan. Tervetuloa asiakkaaksemme!’, toivottaa S-market Iin marketpäällikkö Mika Mattila.

 

Osuuskauppa Arina on avoin osuuskunta, jonka omistavat yli 135 000 asiakasta. Muita omistajia ei ole. Iissä kaksi kolmesta kotitaloudesta on Arinan omistajia. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille. Kaikki hyöty Arinan toiminnasta jää Pohjois-Suomeen ja käytetään palvelujen ja etujen kehittämiseen, tuoreimpana esimerkkinä Iissä. Esim. Iiläiset asiakasomistajat saivat vuonna 2010 S-marketista Bonusta ja maksutapaetua n. 175 000 euroa. Asiakasomistajilla on osuuskaupassa päätös- ja vaikutusvaltaa. He voivat mm. liittyä S-marketin asiakaspanelisteiksi ja antaa palautetta monin tavoin.

 

’Arina toimii Haukiputaan Osuuskaupan kanssa aikanaan tehdyn fuusiosopimuksen ja osuuskaupan toiminta-ajatuksen mukaisesti kehittäen Iin lähipalveluja. Työllistämme hankkeen myötä pohjoissuomalaisia rakennusalan ammattilaisia ja marketkaupan osaajia. Asiakasomistajille kehittyvät palvelut ovat syy keskittää ostoksensa omaan kauppaan myös Iissä’, jatkaa Arinan hallintojohtaja Paavo Härö.