Rovaniemen Sokos Hotel Vaakuna 20 vuotta – Aitoa palvelua, lappilaista vieraanvaraisuutta ja hyvää ruokaa alusta alkaen


05.09.2012

Sokos Hotel Vaakuna avattiin Rovaniemellä Tunturirallin alla 20.1.1992. Ensimmäisiksi uusiin palveluihin pääsivät kuitenkin tutustumaan rovaniemeläiset. Hotelli ravintoloineen saavutti heti kansainvälisten ja kotimaisten sekä paikallisten ravintola-asiakkaiden suosion. Menestyksen salaisuus on aito lappilainen vieraanvaraisuus, josta kertoo menestys Sokos Hotels ketjun asiakastyytyväisyystutkimuksissa sekä työryhmien ja esimiesten saamat tunnustukset S-ryhmältä ja työnantajalta Osuuskauppa Arinalta.

Rovaniemelle oli odotettu S-ryhmän Sokos Hotels ketjun hotellia pitkään. Sopiva paikka löytyi lopulta entisen elokuvateatterin tontilta. Rakentaminen käynnistyi ja 159 huoneen Sokos Hotel Vaakuna avattiin alkuvuonna 1992, juuri sopivasti Tunturirallin alla. Vaikka elettiin lama-aikaa, hotelli ravintoloineen saivat hyvän lähdön.

Sokos Hotel Vaakuna ravintoloineen avattiin 20.1.1992. Avaus toi kaupunkiin lisää kaivattua ravintolatarjontaa. Fransmanni uudisti ravintolakulttuuria, kun yhä useampi rovaniemeläinen aloitti ulkona syömisen. Fransun pub löysi oman asiakaskuntansa. Doriksesta tuli paikallisten suosima menopaikka, johon lisäväriä toivat kansainväliset asiakkaat. Ravintolatarjontaa täydensivät pari vuotta myöhemmin avatut Rosso ja Uitto Pub. Sittemmin ravintolatarjonta on täydentynyt Amarillolla Rosson ja Uitto Pubin siirtyessä Lapinmaa-kiinteistöön.

Hotelli sai avauksen jälkeen vieraikseen kansainvälisen Snow Ball –workshopin osallistujat. Vaativat matkanjärjestäjät veivät viestiä uudesta hotellista maailmalle. Hotelli onkin sittemmin palvellut niin Nordkapiin matkaavia bussiryhmiä, kansainvälisiä joulumatkailijoita, kansainvälisiä ja kotimaisia kokousvieraita, työmatkustajia kuin nykyisin enenevässä määrin kotimaisten osuuskauppojen asiakasomistajia. Kiinnostus Sokos Hotel Vaakunaa kohtaan on näkynyt koko 20-vuotisen historian ajan keskimääräistä korkeampana hotellin käyttöasteena kaupungissa.

Sokos Hotel Vaakunan menestyksen suurin salaisuus on henkilökunnan aito palvelu, kuuluisa lappilainen vieraanvaraisuus. Hotellissa ravintoloineen työskentelee vuodenajasta riippuen 60-80 arinalaista. Hotellin henkilökunta on erittäin sitoutunut työhönsä, mistä kertovat useat pitkät työsuhteet, mm. viisi alkuperäistä työntekijää on edelleen töissä Vaakunassa. Kun työntekijät viihtyvät työssään, näkyy se myös asiakkaille.

Rovaniemen Sokos Hotel Vaakuna ravintoloineen ovat osa pohjoissuomalaisen Osuuskauppa Arinan palvelutarjontaa. Arinan omistavat asiakkaat, yli 140 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. Arinalaisten tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja pohjoissuomalaisille ja Pohjois-Suomeen saapuville. Arina työllistää 160 toimipaikassa lähes 2500 pohjoissuomalaista. Arinan toiminnan hyödyt jäävät Pohjois-Suomeen asiakasomistajille sekä palvelujen ja etujen kehittämiseen.