Rovaniemen Saaren koululla vihittiin käyttöön Ässäkenttä nro 42


20.08.2015

Rovaniemen Saaren koulun monitoimikenttä vihittiin käyttöön 20.8. klo 9-11.

Pohjoissuomalaisten kotitalouksien yhteisesti omistama Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa. Kannustajat-tuki, Arina Areena -hallit ja Ässäkenttä-monitoimikentät ovat esimerkkejä osuuskaupan vastuullisuudesta.

– Haluamme edistää omistajaperheiden hyvinvointia tukemalla lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Koulujen pihoille sijoittuvat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan aluevastaava Matti Puranen.

– Koululle monitoimikentän saaminen merkitsee paljon, antaen uusia mahdollisuuksia liikuntatuntien suunnitteluun, jatkaa rehtori Olavi Tammimies.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän osuuskauppojen ja Palloliiton yhteistyön keskeinen tavoite.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, lisää Palloliiton piirijohtaja Esa Saajanto.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Saaren koulun Ässäkenttä on pohjoissuomalaisen Osuuskauppa Arinan toimialueella seitsemäs, Rovaniemellä toinen ja valtakunnallisesti 42. Ässäkenttä.