Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunalle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki


25.09.2023

Original Sokos Hotel Vaakunalle, Osuuskauppa Arinan Rovaniemellä sijaitsevalle hotellikokonaisuudelle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki 10.8.2023 osoituksena kestävän matkailun eteen tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Visit Finlandin kehittämä ”Sustainable Travel Finland” -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä. STF-ohjelman läpäisseet ja kriteerit täyttäneet yritykset saavat Sustainable Travel Finland -tunnuksen ja heidän toimintaansa seurataan ja tarkastellaan säännöllisesti. STF-merkki auttaa kuluttajia vastuullisten matkailualan yritysten löytämisessä.

Osuuskauppa Arina ja sen toimipaikat, kuten Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, vahvistavat toiminnallaan alueen elinvoimaisuutta, edistävät alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä ja turvaavat palveluja niin kasvukeskuksissa kuin harvaan asutuillakin alueilla. Osana ”Sustainable Travel Finland” -ohjelmaa Original Sokos Hotel Vaakunan väki on konkretisoinut toimintaansa ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta. Lisäksi hotellin toiminnassa on pitänyt miettiä mm. vierailijakokemuksen kehittämistä, omien toimintojen vaikutusta käytettävän infrastruktuurin kestävyyteen, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen hillitsemistä sekä paikallisen yhteisön huomioimista osana omaa yritystoimintaa.

– Haluamme tarjota vieraillemme vierailukokemuksen, jossa kestävä kehitys kattaa koko toiminnan ja on luonnollinen osa päivittäistä työtä ja osa asiakkaan vierailua. Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toimintamme osalta ympäristökuormitusta ja työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi. Tästä syystä nyt myönnetty tunnustus, jota Sustainable Travel Finland -merkki edustaa, saa meidät erittäin iloiseksi ja on tärkeä koko meidän talollemme, toteaa hotellinjohtaja Tiina Määttä.

–  Haluamme Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunassa olla luomassa kestävää matkailualaa Lapissa ja innostaa myös muita toimijoita, asiakkaita ja henkilöstöä osallistumaan kestävän kehityksen toimiin. Hotellillamme on ollut jo pitkään Green Key -sertifikaatti, joten Sustainable Travel Finland -tunnus on luonnollinen jatkumo vastuullisuuden kokonaisvaltaiselle kehittämiselle, kertoo vastaanottopäällikkö Nina Hautamäki.

– Työ ei kuitenkaan pääty tähän. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja asetamme uusia tavoitteita vuosittain. Toimintamme pohjautuu vahvasti ajatukseen, että voimme vaikuttaa asioihin jokapäiväisillä valinnoilla ja teoilla, kun pyrimme osaltamme vähentämään ja kierrättämään. Myös asiakkaiden ja henkilökunnan laajempi osallistaminen ja vastuullisuusasioista viestiminen ovat keskeisiä tekemisiä tulevaisuudessa, sanoo vuoropäällikkö Annukka Raasakka.

 

Lisätietoja:

Tiina Määttä, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, +358 44 788 5830, tiina.maatta@sok.fi