Rovaniemen Kodin Terra suljetaan alkuvuodesta 2023


02.12.2022

Rovaniemen Kodin Terran muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluissa selvitettiin Arinan edellytyksiä jatkaa liiketoimintaa asiakkaiden palvelemiseksi. Kodin Terra ei saavuttanut reilussa vuosikymmenessä kannattavuustavoitteita, minkä seurauksena myymälä suljetaan. Arina kiittää asiakkaita uskollisuudesta. Työntekijöille pyritään tarjoamaan töitä Arinan muista toimipaikoista.

Osuuskauppa Arinan Rovaniemen Kodin Terraa koskeneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen lopputuloksena osuuskauppa on päättänyt sulkea myymälän. Loppuunmyynti käynnistyy 12.12.2022. Jouluaattoon saakka kestävä Arinan Bonus tuplana -kampanja koskee myös asiakasomistajien Kodin Terra -bonusostoja.

– Kodin Terra avattiin Rovaniemelle vuonna 2010. S-ryhmän rautakauppakonseptia on kehitetty pitkäjänteisesti, mutta liiketoiminta ei ole saavuttanut tavoiteltua kannattavuutta. Vastuulliseen osuustoimintaan kuuluu, että kannattamatonta liiketoimintaa ei lopulta voi jatkaa, perustelee päätöstä Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Muutosneuvottelut koskivat Kodin Terran koko vakituista henkilökuntaa eli 30 arinalaista. Jokaisen kanssa käytiin henkilökohtaiset keskustelut vaihtoehtoisista ratkaisuista. Kaikille neuvotteluihin osallistuneille pyritään tarjoamaan töitä Arinan muista toimipaikoista.

– Arinalaiset tekivät parhaansa asiakasomistajien palvelemiseksi, mutta hyvä palvelukaan ei lopulta riittänyt. Arinan ja S-ryhmän rautakaupan ammattilaisten tiivis yhteistyö konseptin toimeenpanossa ja kehittämisessä ei tuonut toivottua tulosta, harmittelee Polso.

– Kiitän Kodin Terran työntekijöitä työpanoksesta sekä asiakasomistajia ja yritysasiakkaita palvelujen käytöstä. Palvelemme jatkossa asiakkaita Prisman sisustamisen, remontoinnin ja puutarhan tuotteilla, pyrkien kehittämään valikoimia näillä kodin tuotealueilla. Kehitämme lähivuosina aktiivisesti osuuskaupan palveluja Rovaniemen seudulla, lisäten paikallisia työpaikkoja, päättää Polso.

Osuuskauppa Arina hakee alkuvuodesta tyhjenevälle kiinteistölle uusia käyttäjiä. Kaluste Varrio jatkaa toimintaansa nykyisissä tiloissa myös Kodin Terran sulkemisen jälkeen.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimialajohtaja Mikko Polso, p. 050 388 3430
Osuuskauppa Arina, liikepaikkapäällikkö Anne Niemi, p. 044 788 6209 (liikepaikkakyselyt)