Rossoon roomalaisia pizzoja


12.05.2016

Rossoon on saapunut uusia pizzoja Roomasta. Roomalaiset pizzat ovat rapeapohjaisia ja runsaita artesaanipitsoja, joissa on ilmava pohja.

Rosson roomalaisten pizzojen esikuvana on perinteinen roomalainen tapa syödä pizzaa eli pizza al taglio. Al taglio merkitsee leikattua, ja roomalaiset pizzat tarjoillaankin Rossossa paloina. Pöydässä kokki tai tarjoilija leikkaa pizzat valmiiksi paloiksi, jotta niitä on helppo syödä ja jakaa suuremmankin seurueen kesken. Huolella valikoidut tuoreet täytteet asetellaan pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen, jotta niiden maku on parhaimmillaan.

Perinteisiä Rosson pizzoja saa nyt nimellä napolilaiset pizzat, joita löytyy vehnä-, ruis- tai gluteenittomalla pohjalla. Rosson pizzakastikkeessa käytetään aitoitalialaista Muttin tomaattikastiketta. Se maustetaan omilla mausteilla, joiden annetaan imeytyä pitkään.

Rosson tuorepasta on aitoa italialaista maccheronia ja täysjyväspagetti on terveellinen, kuitupitoinen vaihtoehto perinteiselle pastalle. Bolognese tehdään Rosson keittiössä alusta loppuun laadukkaasta naudan jauhelihasta, Rosson omalla reseptillä, pitkään hauduttaen.

Uusien salaattivaihtoehtojen rakentaminen onnistuu yhdistämällä salaatti verde antipastoon esimerkiksi vuohenjuustoon, kylmäsavuloheen tai ilmakuivattu kinkkuun. Muutenkin Rosson asiakkaat saavat tuunata annoksensa mieleisekseen vaihtamalla kastikkeen, kasviksen tai perunan.

 

https://www.raflaamo.fi/fi/rosso