Reima Loukkolasta Osuuskauppa Arinan 10. toimitusjohtaja


14.04.2021

Osuuskauppa Arinan hallintoneuvosto on 13.4.2021 kokouksessaan valinnut osuuskaupan seuraavaksi toimitusjohtajaksi KTM Reima Loukkolan. Hänestä tulee Arinan 10. toimitusjohtaja, kun kauppaneuvos Veli-Matti Puutio siirtyy vuodenvaihteessa seuraavaan elämänvaiheeseen. 

Arinassa toimitusjohtaja vastaa osuuskaupan kokonaisvaltaisesta johtamisesta ja kehittämisestä yhdessä johtoryhmän kanssa. Keskeisiä tavoitteita ovat Arinan olemassaolon tarkoituksen ja työn merkityksellisyyden kirkastaminen, osuustoiminnan hyödyllisyyden ja asiakasomistajakokemuksen varmistaminen sekä markkina-aseman ja kannattavuuden turvaaminen kaikilla toimialoilla. Toimitusjohtaja toimii lisäksi osuuskaupan hallituksen puheenjohtajana. Toimitusjohtajan esimies on hallintoneuvoston puheenjohtaja. 

”Arinalaisille tuttu Reima valikoitui tehtävään kannustavan ja innostavan persoonallisuutensa, vahvan osuustoimintataustansa ja monipuolisen työkokemuksensa perusteella. Hänellä on 30-vuotisen työuransa ajalta liikkeenjohtokokemusta kaikilta osuuskaupan keskeisiltä toimialoilta ja hallinnosta, toimitusjohtajan tehtävistäkin. Reimasta arinalaiset saavat erinomaisen, osuustoimintaan sitoutuneen toimitusjohtajan”, kiteyttää nimitysvaliokunnan ja Osuuskauppa Arinan hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkarainen. 

KTM Reima Loukkolan (46) työura alkoi osuuskaupassa vuonna 1991 myyjän, esimiessijaisen, markkinointineuvojan ja esimieskoulutettavan tehtävistä. Loukkola kävi Jollas Instituutin kouluttajana, kunnes palasi Arinaan ryhmäpäälliköksi ja Prismajohtajan sijaiseksi. Vuonna 2009 Loukkola siirtyi Osuuskauppa Ympyrään toimialajohtajaksi ja toimitusjohtajaksi. Vuonna 2012 matka jatkui Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtajaksi. Lokakuussa 2020 Loukkola palasi Pohjois-Suomeen ja Arinaan hallintojohtajaksi. 

Arinaa on Veli-Matin johdolla kehitetty määrätietoisesti tarjoamaan entistä parempia palveluja ja hyötyjä asiakasomistajien tarpeisiinMissiomme ”Rakkaudesta Pohjois-Suomeen  teemme yhdessä paremman paikan elää” velvoittaa meitä vastakin huolehtimaan pohjoisen elinvoimasta ja ihmisten hyvinvoinnista. Näiden parissa me arinalaiset jatkamme työtämme, asiakasomistajia edustavan hallinnon tuella.”, kiittää luottamuksesta seuraava toimitusjohtaja Reima Loukkola. 

Arinaa toimitusjohtajana vuodesta 2002 toiminut kauppaneuvos Veli-Matti Puutio siirtyy vuodenvaihteessa seuraavaan elämänvaiheeseen, palveltuaan osuuskaupan asiakasomistajia koko työuransa.