Raahen Arina Areenassa kahdet avajaiset


28.11.2014

Raahen uusi Arina Areena on avattu tänään virallisesti käyttöön. Avajaisissa liikuntapaikan avausheiton heitti Osuuskauppa Arinan markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen.

Käyttöönottojuhlan avausottelussa pelasivat Pattijoen Urheijoiden C- ja B-tytöt. Pesäpallo-ottelun jälkeen FC Raahen C- ja D-juniorit pelasivat jalkapallo-ottelun, jonka avauspotkun potkaisi kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Uuden liikuntapaikan avajaisiin osallistui 160 henkilöä, ja sinne olivat tervetulleita kaikki talkoisiin osallistuneet. Myös sisäliikuntahallista mainostilaa ostaneille yrityksille oli toimitettu avajaiskutsut ja myös urheilujärjestöjen ja potentiaalisten käyttäjien edustajia osallistui avajaistapahtumaan Oulusta, Kempeleestä ja Ylivieskasta. Luonnollisesti liikuntapaikan tuleva ylläpitäjä ja omistaja, Raahen Seudun Uimahallisäätiö osallistui tilaisuuteen kuten kaupunginhallituksen kokouspiiriäkin.

Perjantain virallisten avajaisten lisäksi viikonloppuna pidetään Kaiken kansan avajaiset sunnuntaina 30. marraskuuta klo 14 -16. Silloin kaiken ikäisillä on mahdollisuus osallistua urheiluvarusteissa urheiluseurojen toimintapisteisiin ilmaiseksi. Areenalla on tarjolla ohjatut toimintapisteet jalkapalloilun, pesäpalloilun, kahva kuula – voimistelun, saappaanheiton ja perinnelajien kokeiluun.

Arina Areena Raahe on pituudeltaan 70 metriä ja leveydeltään 50 metriä. Liikuntapaikassa on FIFAN ja Pesäpalloliiton suositusten mukainen tekonurmialusta ja IAAF:n vaatimusten mukaisesti pinnoitettu 50 metrin juoksusuora. Ne soveltuvat jalkapallon, pesäpallon, yleisliikunnan ja yleisurheilun harrastamiseen. Tekonurmi sisältää naisten pesäpallokentän viivat ja virallisen 9v9-jalkapallokentän viivat.