PRO PATRIA -taulut kunnioittavat sankarivainajia Valkeassa


04.12.2017

Osuuskauppa Arina ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) kunnioittavat talvi- ja jatkosodissa kaatuneiden muistoa. SOK Oulun aluekonttorilla aikanaan esillä olleet PRO PATRIA -taulut uudelleen sijoitettiin Kauppakeskus Valkean 4. krs aulaan. Tauluilla vaalitaan perinteitä ja kunnioitetaan Pohjois-Suomen osuuskaupoissa tai SOK:lla työskennelleitä, talvi- tai jatkosodassa kaatuneita sankarivainajia.

PRO PATRIA -taulut olivat pitkään esillä SOK Oulun aluekonttorilla Kansankadulla. Aluekonttorin lopetettua taulut olivat varastossa. S-ryhmän Pohjois-Suomen ex-liikkeenjohtajakilta etsi niille uutta sijoituspaikkaa. Osuuskauppa Arinan ja itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuosi sekä lähestyvä itsenäisyyspäivä olivat oiva hetki julkistaa PRO PATRIA -taulut uudessa paikassa Kauppakeskus Valkeassa.

Tilaisuutta kunnioitti läsnäololla ja tarinoilla 89-vuotias Erkki Rauhala Haukiputaalta. Hänen isänsä Vilho Rauhala kaatui 31.1.1940 Rovaniemen pommituksessa, joissa pommitettiin myös selvästi merkittyä sotasairaalaa. Vilho Rauhala oli aiemmin haavoittunut rintamalla ja kuljetettu hoidettavaksi Rovaniemelle.