Pellon Ässäkenttä eli RohkiÄssä vihittiin käyttöön


30.08.2016

Pellon Koulukeskuksen Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön 30.8. klo 9–11.
 
Ässäkenttä sai paikallisnimen RohkiÄssä. Vihkiäisissä julkistettiin oppilaiden laatimat käyttösäännöt. Oppilaat haastoivat Kakkosen TP-47:n pelaajat vihkiäisottelussa ja pelasivat Kaikki Pelissä -miniturnauksen. Palloliitto luovutti koululle palloiluvälineitä.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Kannustajat-tukitoiminta, Arina Areena -liikuntahallit ja Ässäkenttä-monitoimikentät ovat osa lähes 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.

”Kuluttajaosuuskuntana eli perheiden omistamana osuuskauppana haluamme tukea lasten ja nuorten paikallisia liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi sekä kouluaikana että vapaa-ajalla”, kertoo Arinan marketkaupan aluevastaava Aarno Aho.

”Koulukeskukselle ja kouluille uusi monitoimikenttä ja palloiluvälineet tarjoavat erinomaiset puitteet ja lisämahdollisuuksia liikuntatuntien suunnitteluun”, jatkaa Pellon peruskoulun rehtori Tarja Konola-Jokinen.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeinen tavoite.

”Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää nykyisin korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja”, jatkaa Palloliiton piirijohtaja Esa Saajanto.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Pellon Ässäkenttä on pohjoissuomalaisen Osuuskauppa Arinan toimialueella jo yhdeksäs ja valtakunnallisesti 59. Ässäkenttä.