Päiväkoteihin lisää turvaliivejä Pohjois-Suomessa – yhteistyössä LähiTapiola ja Arina


19.09.2018

LähiTapiola Pohjoisen ja Lapin alueyhtiöt sekä Osuuskauppa Arina lahjoittivat lisää turvaliivejä päiväkoteihin Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Päiväkodit saivat hakea mukaan kampanjaan elokuussa ja turvaliivit toimitettiin syyskuussa.

Turvaliivien tavoitteena on muistuttaa niin autoilijoita kuin muitakin tiellä liikkujia pienten lasten huomioinnista liikenteessä ja lisätä päiväkotilasten turvallisuutta arjessa.

Arina ja LähiTapiola ovat lahjoittaneet päiväkotilapsille Pohjois-Suomessa yhteensä n. 8000 turvaliiviä vuosina 2016-2018. Tänä vuonna jaettiin 1650 turvaliiviä. Valitettavasti turvaliivejä ei tämän vuoden jaossa riittänyt aivan kaikille hakijoille.

– Lasten liikenneonnettomuuksissa merkittävä osa tapahtuu tutussa ympäristössä: oman kodin, koulun tai päiväkodin läheisyydessä. Lapsen valmiudet toimia liikenteessä kehittyvät vähitellen. Mitä pienempi lapsi on, sitä enemmän liikennekasvatus on turvallisten toimintatapojen omaksumista. Haluamme näillä turvaliiveillä tukea päiväkotien ja vanhempien antamaa liikennekasvatusta, sanoo LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Marjatta Leiviskä.

– Toivon, että värikkään liivin näkeminen muistuttaa meitä kaikkia havainnoimaan ympäristöämme yhä paremmin niin auton ratissa kuin muutenkin, jatkaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

– Turvaliivilahjoitus on osuustoimintayritysten konkreettinen teko kotitalouksien turvallisuuden lisäämiseksi ja osa vastuullista yritystoimintaamme, kiteyttää Osuuskauppa Arinan markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen.