02.02.2017
Kokkeileppa kokata tätä perinneherkkua.
Oululainen perinneruoka on Rössypottu. Rössypottu on rössystä eli veripaltusta sekä perunoista ja sianlihasta valamistettava keitto. Tässäpä teille ohoje, miten tätä herkkua valamistettaan. Ohojeen on laatinu oululainen ravintoloitsija, rokkikokki ja perhokalastaja, Janne Pekkala.
Rössypottujen ohoje 4:lle
150 g palvikylkeä
200 g rössyä eli veripalttua
1 sipuli
500 g perunoita
suolaa
6-7 maustepippuria
1-2 laakerinlehteä
50 g voita
vettä
2 rkl siirappia
Pilko ainekset kuutioiksi ja laita voi kattilaan sulamaan. Freesaa voissa muutama kuutio rössyä, sipulit ja perunat ja palvikylki. Lisää kattilaan vettä niin että kaikki peittyy. Lisää myös suolaa, pippurit ja laakerinlehdet. Kun perunat ovat kypsiä, lisää joukkoon hieman siirappia ja tarkista suolan määrä. Lopuksi pinnalle loput rössykuutiot. Anna seisahtaa kannen alla ennen tarjoilua.
18.10.2024 | Arinan uutiset | Kauppakeskus Valkea
16.10.2024 | Arinan uutiset | Hallinto | Vastuullisuus
26.09.2024 | Arinan uutiset | Kauppakeskus Valkea | Matkailu- ja ravitsemiskauppa | Ravintolat