Paikallista ruokaterapiaa: Oululainen rössypottu


02.02.2017

Kokkeileppa kokata tätä perinneherkkua.

Oululainen perinneruoka on Rössypottu. Rössypottu on rössystä eli veripaltusta sekä perunoista ja sianlihasta valamistettava keitto. Tässäpä teille ohoje, miten tätä herkkua  valamistettaan. Ohojeen on laatinu oululainen ravintoloitsija, rokkikokki ja perhokalastaja, Janne Pekkala.

Rössypottujen ohoje 4:lle

150 g palvikylkeä
200 g rössyä eli veripalttua
1 sipuli
500 g perunoita
suolaa
6-7 maustepippuria
1-2 laakerinlehteä
50 g voita
vettä
2 rkl siirappia

Pilko ainekset kuutioiksi ja laita voi kattilaan sulamaan. Freesaa voissa muutama kuutio rössyä, sipulit ja perunat ja palvikylki. Lisää kattilaan vettä niin että kaikki peittyy. Lisää myös suolaa, pippurit ja laakerinlehdet. Kun perunat ovat kypsiä, lisää joukkoon hieman siirappia ja tarkista suolan määrä. Lopuksi pinnalle loput rössykuutiot. Anna seisahtaa kannen alla ennen tarjoilua.

Lähde: http://blogit.yle.fi/puoliseitseman/rossypottu-0