Oulun Limingantullin ABC-automaattiasemasta entistä laajempi ja monipuolisempi


18.07.2013

Osuuskauppa Arina on avannut Oulun Limingantulliin Pohjois-Suomen laajimman ja monipuolisimman ABC-automaattiaseman. Kuudella 2-puoleisella jakelumittarilla voi tankata samanaikaisesti 12 autoa. Yhteensä 60 polttoainepistoolista saa 5 eri polttoainelaatua: perinteisten 95E, 98E ja dieselin lisäksi uusia Smart Diesel ja Ekoflex E85 polttonesteitä. Prisma Limingantullin yhteydessä sijaitseva ABC tarjoaa myös Arinan ensimmäisen sähköautojen pikalatausaseman.

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat, yli 145 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajille. Omistajat hyötyvät eniten käyttämällä omistamiaan palveluja.

Arina tarjoaa omistajille ja matkailijoille liikennemyymälä- ja polttonestepalveluja 8 ABC-liikennemyymälästä ja 31 ABC-automaattiasemalta, joista osa toimii markettien yhteydessä ja osa tarjoaa myös ravintola- ja kahvilapalveluja.

12 autoa samanaikaisesti, yhteensä 60 polttoainepistoolia

Prisma Limingantullin yhteydessä sijaitseva laajentunut ABC-automaattiasema on kokoluokaltaan Arinan ja Pohjois-Suomen suurin. Mittarikenttä palvelee sujuvasti uudistuvan ja laajentuvan Prisman lisääntyvät asiakasvirrat kuudella 2-puoleisella jakelumittarilla, jolloin 12 autoa voi olla tankattavana yhtä aikaa.

ABC-automaattiasemalta saa viittä eri polttonestelaatua.  Perinteisten laatujen 95E, 98E ja dieselin lisäksi tarjolla ovat uusi Smart Diesel ja Ekoflex E85, jota on saanut kesäkuun alusta alkaen myös Tuiran ABC:ltä.

Uutta älykästä Smart Dieseliä

Uutta huippulaatuista Smart Dieseliä kutsutaan älykkääksi diesellaaduksi. Se parantaa moottorin tehoa ja kestävyyttä sekä säästää ympäristöä pienempien päästöjen avulla. Smart Dieselillä ajettaessa moottori ei pelkästään pysy puhtaana, vaan älydiesel jopa puhdistaa moottorin uutta vastaavalle tasolle. Se parantaa moottorin suorituskykyä ja lisää sen kestävyyttä. Smart Diesel käy kaikkiin dieselmoottorilla varustettuihin autoihin niiden iästä riippumatta.

Sähköautojen pikalataus puolessa tunnissa

Limingantullin ABC-automaattiasemalle on avattu Arinan ensimmäinen sähköautojen pikalatauspiste. Pikalataus on teholtaan 50 kW. Pikalatauksessa saadaan puolessa tunnissa täyteen noin 80 %:ia sähköauton akkujen varauskapasiteetista. Se antaa nykytekniikalla autolle noin 100 kilometrin toimintasäteen. ABC-automaattiasema on osa S-ryhmän ABC-ketjun ja Fortumin julkistamaa pikalatausasemien suunnitelmaa ja liittyy Nissanin ja Fortumin pikalatausasemien yhteistyösopimukseen. ABC-ketju haluaa osaltaan olla edelläkävijä tarjoten polttoainetarjonnan yhteydessä pikalatauksen sähköllä.