Osuuskauppa Arinan johto vieraili Lapin yliopistolla – juhlavuoden lahjoitus Lapin yliopistolle julkaistiin Rovaniemellä


09.02.2017

Arina juhlii osuuskaupan 100-vuotista historiaa ja juhlavuoden kunniaksi Arina tukee yhteensä n. 300 000 eurolla pohjoissuomalaista liikuntaa, kulttuuria ja yhteiskunnallista toimintaa.

Juhlavuonna on jo aiemmin julkaistu lahjoitus Oulun museo- ja tiedekeskus Luupille ja Oulun yliopistolle. Arina on lisäksi mukana rakennuttamassa ennätysmäärän Ässäkenttiä Pohjois-Suomeen.

Osuuskauppa Arinan johto vieraili Lapin yliopistolla torstaina 9.2.2017 tutustumassa yliopiston tiloihin ja toimintaan. Vierailun aikana keskusteltiin Arinan ja Lapin yliopiston yhteistyöstä sekä julkistettiin Osuuskauppa Arinan juhlavuoden lahjoitus Lapin yliopistolle.

Lahjoituksen vastaanottivat rehtori Mauri Ylä-Kotola, vararehtori Kaarina Määttä, oikeustieteiden tiedekunnan dekaani Juha Karhu, yhteiskuntatieteiden tiedekunnan varadekaani Petri Koikkalainen ja yhteyspäällikkö Heikki Autto sekä luovuttivat Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, hallintojohtaja Paavo Härö, kiinteistöjohtaja Seppo Jakola ja markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen.

– 100-vuotista toimintaansa juhliva Osuuskauppa Arina haluaa lahjoituksellaan tukea Lapin yliopiston osuustoiminnallisen ja kaupallisen alan koulutusta ja tutkimusta. Arina haluaa yhdessä yliopiston kanssa vahvistaa alueen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä, sanoi toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio lahjoituksen julkistustilaisuudessa.

– Yhdessä tekeminen istuu hyvin Lapin yliopiston pirtaan. Teemme tutkimusta monitieteisissä, oppiaine- ja tiedekuntarajat ylittävissä tutkimusryhmissä. Tutkimustyötämme kuvaa yhdessä tekeminen ja ennakkoluulottomuus; yhdistämme esimerkiksi psykologiaa hallintotieteeseen, työelämän tutkimusta ympäristötutkimukseen, taiteita liiketoiminnan tutkimukseen, informaatioteknologian näkökulmaa sosiaalityöhön ja kulttuurihistoriaa kansainvälisen politiikan tutkimukseen, totesi rehtori Mauri Ylä-Kotola.