Osuuskauppa Arinalta 20 000 euron lahjoitus Oulun ammattikorkeakoulun varainhankintaan


06.11.2018

Osuuskauppa Arina osallistuu Oulun ammattikorkeakoulun Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen -varainhankintakampanjaan 20 000 euron lahjoituksella. Arinalla ja Oulun ammattikorkeakoululla on yhteinen tavoite vahvistaa pohjoisen Suomen hyvinvointia, alueen elinvoimaisuutta ja työllisyyttä.

– Osuuskauppa Arina on market-, polttoneste-, tavaratalo-, erikoisliike-, matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluyritys, jonka omistavat pohjoissuomalaiset kotitaloudet. Arina on Pohjois-Suomen suurin yksityinen työnantaja ja kansanliike, jonka tehtävä on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajille sekä kehittää alueen elinvoimaisuutta. Arina tarvitsee tehtävään osaavaa työvoimaa, missä yhteistyö oppilaitosten kanssa on tärkeässä roolissa. Tavoitteena on myös lisätä osuustoiminnan ymmärrystä jo opiskeluvaiheessa, kertoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

– Osuuskauppa Arina on merkittävä alueellinen toimija ja tärkeä yhteistyökumppani meille. Teemme vuosittain yhteistyötä mm. liiketalouden ja luonnonvara-alan koulutuksessa. Arinan lahjoitus auttaa meitä kehittämään koulutustamme sekä varmistamaan tulevaisuuden asiantuntijoiden osaaminen, rehtori Jouko Paaso kertoo.

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty jo yli 500 000 €. Varainhankintakampanjan teema on Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen. Kampanjan avulla kehitetään ja parannetaan pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla. Samalla luomme alueen elinkeinoelämälle keinoja kehittää osaamistaan ja palvelujaan vastaamaan paremmin ajankohtaisiin haasteisiin.
Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämiseen tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan halutulle koulutusalalle. Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen. Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön 2018–2020 aikana.