Osuuskauppa Arina lisää omistajahyötyjä 3 miljoonalla eurolla


18.01.2015

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat, pohjoissuomalaiset kotitaloudet. Osuuskaupan tehtävä on lähes 100 vuotta ollut palvelujen ja hyötyjen tuottaminen omistajilleen. Ruokakaupassa osuuskaupan tehtävä on aina ollut ruokakorin edullistaminen.

Osuuskaupan strategia on päivitetty viime vuonna. Osuuskauppa ja myös Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta eli SOK ovat strategian seurauksena tehostaneet toimintaansa yksinkertaistamalla toimintamalleja ja karsimalla päällekkäisyyksiä. Kustannussäästöt ja jatkuva tehostaminen mahdollistavat osuuskaupan tarkoituksen mukaisesti ruokakorin hinnan edelleen laskemisen.

Ruokakorin hinta laskee edelleen – muutokset voimaan huomisesta alkaen

Huomisesta alkaen kotitalouksien ruokakori on entistä halvempi.

– Kotitaloudet ovat ilmaisseet huolensa ruuan hintatasosta. Teemme joka päivä työtä sen eteen, että hintataso olisi mahdollisimman edullinen. Tämä on kuluttajaosuuskunnan perustehtävä. Toiminnan tehostaminen mahdollistaa nyt hintojen edelleen laskemisen, kertoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

– Samalla kun laskemme hintoja, kehitämme entisestään monipuolisia valikoimia. Osuuskaupan laajoista valikoimista löytyy kerralla monipuolinen ruokakori edullisesti. Kotimaisuus ja paikallisuus ovat tärkeitä arvoja: lähes 80 % tuotteista on valmistettu Suomessa ja merkittävä osa lähellä omistajiamme Pohjois-Suomessa, Puutio täydentää.

– Hintamuutokset kohdistuvat pääasiassa Prismoihin ja koskevat satoja tuotteita. Prismoissa omistajakäyntejä on eniten ja toiminta tehokkainta. Ruokakorimme hintataso kestää vertailun kaikissa ketjuissa samankaltaisilla konsepteilla toimiviin kilpailijoihin. Ruokakauppojemme valikoimat ja hinnat ovat avoimesti tarkistettavissa Foodie.fi –palvelusta, muistuttaa Puutio.

Kotitaloudet hyötyvät osuuskaupasta eniten käyttämällä omistamiaan palveluja. Omistajat saavat edullisen ruokakorin, tuote- ja palveluetujen, Bonuksen ja maksutapaedun, maksuttomien pankkipalvelujen sekä muiden etujen muodossa keskimäärin n. 400 euron hyödyt kotitaloutta kohden vuodessa, yhteensä n. 60 miljoonan euron arvosta.