Osuuskauppa Arina ja SOK tiivistävät kiinteistötoimintojen yhteistyötä


08.02.2022

Osuuskauppa Arina ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta ovat sopineet kiinteistötoimintojen yhteistyöstä. Osuuskauppa Arinan kiinteistötoimintojen henkilöstö siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä SOK Kiinteistöässään S-ryhmän sisäisessä liikkeenluovutuksessa 1.4.2022.

Liikkeenluovutus koskee seitsemää (7) henkilöä ja sen tavoitteena on yhdistää Osuuskauppa Arinan ja SOK:n kiinteistötoimintojen resursseja palvelualan kiristyvässä kilpailussa.

– Osuuskauppa Arina keskittyy kiinteistöjen strategiseen omistamiseen ja liikepaikkojen kehittämiseen. Keskittämällä operatiivinen kiinteistöjohtaminen SOK Kiinteistöässään tavoittelemme kustannustehokkuutta ja laadukkuutta sekä tarjoamme henkilöstölle mahdollisuuden laajentaa omaa ammatillista osaamistaan. SOK Kiinteistöässä jatkaa yhteistyötä Arinan pohjoissuomalaisten kumppaneiden kanssa. Yhteistyö mahdollistaa myös kiinteistötoimintojen tehokkaamman kehittämisen koko S-Ryhmässä, kiteyttää Osuuskauppa Arinan talousjohtaja Anu Junnikkala-Alho.

SOK Kiinteistöässä vastaa jatkossa operatiivisen kiinteistöjohtamisen palveluista kokonaisvaltaisesti kaikkiin Osuuskauppa Arinan omistamiin tai hallinnoimiin kiinteistöihin.

– Osuuskauppa Arina saa SOK Kiinteistöässästä jatkossa kattavasti kaikki operatiiviset kiinteistöjohtamisen palvelut: energiajohtamisen palvelut, kiinteistöjen ylläpidon palvelut, kiinteistötalouden ja -hallinnon palvelut sekä rakennuttamisen palvelut. Toimintamallissa varmistamme, että osuuskaupalla on aina käytössä laadukkaimmat ja kokonaisuuden kannalta edullisimmat palvelusopimukset ja -ratkaisut, joissa hyödynnetään sekä kaupparyhmän yhteisiä hankintasopimuksia että alueellisia paikallisia toimijoita, kertoo SOK Kiinteistöässän johtaja Otto Oksanen.

– Siirtyvä henkilöstö saa laajan S-ryhmän sisäisen ammatillisen tuen ja pääsee osaksi suurempaa kiinteistöalan ammattilaisista koostuvaa työyhteisöä. Tämä on luontainen jatkumo S-ryhmässä keskittää tukitoimintoja SOK:lle, Oksanen jatkaa.

Osuuskauppa Arinan kanssa tehdyn palvelusopimuksen myötä SOK Kiinteistöässän palvelut kattavat 60 % koko S-ryhmän operatiivisesta kiinteistöjohtamisesta. SOK Kiinteistöässällä on hoidossaan yli 800 kiinteistöä ja yli kolme miljoonaa neliötä S-ryhmän kiinteistökannasta.
Liikkeenluovutus ei koske muita Osuuskauppa Arinan tai SOK:n toimintoja eikä muita alueosuus-kauppoja, niiden myymälöitä tai toimipaikkoja. Alueosuuskaupan asiakasomistajilleen tarjoamat palvelut säilyvät ennallaan.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina
Reima Loukkola, toimitusjohtaja 050 595 1972 tai reima.loukkola@sok.fi
Anu Junnikkala-Alho, talousjohtaja 040 709 2960 tai anu.junnikkala-alho@sok.fi

SOK Kiinteistöässä
Otto Oksanen, Kiinteistöässän johtaja 050 388 3898 tai otto.oksanen@sok.fi
Jani Schroderus, operatiivinen johtaja 050 566 7626 tai jani.schroderus@sok.fi