Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu – revontulia ja lappilaista luontoa yöpyjien iloksi


26.08.2014

Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunan hotellihuoneet uudistetaan vaiheittain 2014-2015. Osuuskauppa Arina investoi sisustukseen n. 1 milj. euroa ja kiinteistön omistaja Keva teettää samassa yhteydessä mittavia peruskorjauksia yhteistyössä Arinan kanssa.

Ensimmäiset uudistetut huoneet valmistuivat asiakkaiden käyttöön kesäkuun lopussa. Seuraavat valmistuvat elo-syyskuun vaihteessa ja loppusyksystä käytössä on jo n. 80 Sokos Hotels –ketjun Original-hotellityypin mukaista hotellihuonetta.

Huoneuudistuksen sisustussuunnittelun on toteuttanut Sisustusarkkitehdit Fyra Oy. Elämyksellisyys, skandinaavisuus, paikallisuus ja lämmin tunnelma ovat suunnittelun punainen lanka. Lappilainen eksotiikka ja luonto tulevat esille sekä materiaalivalinnoissa, kalusteissa että väreissä. Materiaaleissa, väreissä ja huoneen tehosteissa on viittauksia tunnettuihin paikallisiin teemoihin, kuten Lapin luontoon, poroihin, revontuliin sekä lumihiutaleisiin. Kalustevalinnat tukevat teemaa mm. huoneissa ’loimuavilla’ revontulivaloilla, puupölli-pöydillä sekä Rovaniemi-aiheisilla seinätauluilla. Lappilaista vieraanvaraisuutta korostetaan huoneiden lämpimällä, mutta modernilla tunnelmalla.

Vuonna 2015 remontti jatkuu siten, että osa huoneista on valmiina juhannuksena ja lokakuun loppuun mennessä kaikki huoneet ovat saaneet uuden kuosinsa.
Uudistuksen myötä hotellissa on 20 superior-huonetta, jotka sijaitsevat pääosin ylimmässä kerroksessa. Osasta huoneita on viehättävä jokinäkymä. Kaikki uudistetut huoneet poikkeavat aikaisemmista sekä värimaailmaltaan että varustelultaan.

Original Sokos Hotel Vaakunassa on kaikkiaan 159 huonetta, joista 2 upeaa vuonna 2013 uudistettua suitea. Ravintolat Fransmanni ja Amarillo tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä rehevästä maalaisranskalaisesta ruuasta ja lappilaisista herkuista sekä kaupungin parasta texmexiä. Doris Night tarjoaa kaupungin parhaat bileet. Vuonna 2013 uudistetuissa, raikkaan viihtyisässä kokoustila Tokassa ja tilaussauna Kodassa järjestetään erilaisia tilaisuuksia seminaareista illanviettoihin.