Original Sokos Hotel Arinalle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki


31.01.2023

Original Sokos Hotel Arinalle, Osuuskauppa Arinan Oulussa sijaitsevalle hotellikokonaisuudelle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki tammikuun lopussa osoituksena kestävän matkailun eteen tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Visit Finlandin kehittämä ”Sustainable Travel Finland” -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä. STF-ohjelman läpäisseet ja kriteerit täyttäneet yritykset saavat Sustainable Travel Finland -tunnuksen ja heidän toimintaansa seurataan ja tarkastellaan säännöllisesti. STF-merkki auttaa kuluttajia vastuullisten matkailualan yritysten löytämisessä.

Osuuskauppa Arina ja sen toimipaikat, kuten Original Sokos Hotel Arina, vahvistavat toiminnallaan alueen elinvoimaisuutta, edistävät alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä ja turvaavat palveluja niin kasvukeskuksissa kuin harvaan asutuillakin alueilla. Osana ”Sustainable Travel Finland” -ohjelmaa Original Sokos Hotel Arinan väki on konkretisoinut toimintaansa ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta. Lisäksi hotellin toiminnassa on pitänyt miettiä mm. vierailijakokemuksen kehittämistä, omien toimintojen vaikutusta käytettävän infrastruktuurin kestävyyteen, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen hillitsemistä sekä paikallisen yhteisön huomioimista osana omaa yritystoimintaa.

–Kestävä matkailu ja vastuullisuus ovat meille Original Sokos Hotel Arinassa ensisijaisia tapoja toimia arjessa kaikilla osa-alueilla. Vastuullisuuden kehittämistyötä on tehty tiiviisti jo vuosia, kertoo Original Sokos Hotel Arinan hotellijohtaja Päivi Kaarlela.

– STF -ohjelma on herättänyt paljon ajatuksia ja ideoita myös tulevaisuuden kehittämisen tarpeista. Näihin kuuluvat matkailun kestävyyden mittareiden luominen, asiakkaiden tiiviimpi osallistaminen sekä lukuisten merkittävien tekojen viestiminen, Kaarlela avaa tunnustuksen edellytyksenä olevia osioita.

– ”Sustainable Travel Finland” -merkin pohjatyötä on tehty vuosia Green Key –sertifikaatin kautta, joka on ollut hotellillamme jo vuodesta 2016 alkaen. Tätä Green Key työtä jatkaen ja STF -merkin puitteissa, vastuullisuuden kokonaisvaltainen kehittäminen tulee myös jatkumaan, kertoo hotellipäällikkö Tiina Uusikartano.

– Teemme vuosittain uudet kehittämissuunnitelmat, joiden mukaan etenemme. Kehitystyötä tehdään laaja-alaisesti esimerkiksi edistämällä työpaikkaliikuntaa työpaikan pyöränhuoltopisteen kautta, ehkäisemällä hävikkiä Resq –sovelluksen kautta sekä kehittämällä ja tekemällä monimuotoista yhteistyötä paikallisten yhteisöjen ja yritysten kanssa, täydentää hotellin vuoropäällikkö Elina Muhonen.

 

Lisätietoja:

Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina, +358 50 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi