Omistajan hyötyilta -kiertue valloitti Lapin


01.09.2017

Toukokuussa alkanut Omistajan hyötyilta -kiertue jatkoi tapahtumiaan elokuussa. Tapahtumakaravaani lipui aina Arinan pohjoisimmasta toimipaikasta Lapin maakuntakeskuksen kautta Torniojokilaaksoon.

Toiveissa uusi myymälä kirkonkylälle


Syksyn Omistajan hyötyilta -kiertue käynnistyi elokuussa Osuuskauppa Arinan pohjoisimmasta toimipaikasta, Ivalon S-marketista. Pieneksi Prismaksi tituleeratun S-marketin pihan täytti nauru, ilo ja grillimakkaran tuoksu. Paikan päälle oli tullut väkeä jättämään hyötytoiveensa Inarin kirkonkylältä saakka.

– Inariin tarvitaan oma osuuskauppa! kuului paikallisen omistajan toive.

Arinan markkinointijohtaja Pasi Ruuskainen lupasi paikallisille omistajille, että Osuuskauppa Arina harkitsee myymälän rakentamista Inariin ja sopivaa sijaintia myymälle kartoitetaan parhaillaan.

Urheiluvaatteita ja marjastajia


Lapin kuntien kylärakenteiden muutos näkyi selkeästi hyötytoiveissa myös muilla paikkakunnilla. Eritoten Ylitorniolla toivottiin paljon urheiluvaatteita ja -välineitä, sillä paikallinen urheiluliike on hiljattain lopettanut toimintansa.

Myös paikkakuntien kehityksellä ja matkailulla oli vaikutuksensa hyötytoiveisiin. Kittilässä valikoimiin toivottiin laajemmin perusastiastoa ja -ruokailuvälineitä mökkien kaluston täydentämiseen. Myös kotitalouspapereiden suurille pakkauksille oli kysyntää.

Lomakausi ja Lapin matkailun sesonki näkyi myös myymälöissä. Maukas ja menestyksekäs marjasesonki oli houkutellut turisteja ja paikallisia Lapin kankaille keräämään kesän makuja talteen. Ahkerat marjastavat poimivat myös myymälän pakastearasiasadon talteen.

Makkaraa, mustikkapiirakkaa ja marsipaanikakkua


Kuuman makkaran tarjoilu oli eritoten omistajien mieleen ja lämmike sai heidät viipymään paikalla pitkäänkin säästä riippumatta. Makkara maistui myös iltojen liikunnallisesta ohjelmasta vastaavan The Fiilismakersin Lauri ”Late” Paalasmaalle. Late nautti perinteisen suomalaismiehen herkun Putaan Pullan Meidän leivän välissä reilulla töräyksellä sinappia.

– Tämä on tällainen sporttimiehen ratkaisu, että jaksaa illan! Late nauroi Pellon hyötyillassa.

Kolarin myymäläpäällikkö Katriina Eero panosti Kolarin hyötyiltaan toden teolla ja hän oli tilannut upeat Arina-marsipaanikoristeilla kruunatut täytekakut paikalliselta Sammalvaaran leipomolta.

– Minun aikanani ei ole vielä järjestetty kakkukahveja, joten päätin nyt tarjota omistajille kunnon tarjoilut Arinan juhlavuoden kunniaksi, Katriina kertoi ylpeänä.

Myös Sale Lapinmaan hyötyillassa omistajia hellittiin makealla herkulla, kun Rovaniemen Coffee House oli leiponut omistajia varten pumpulin pehmeän mustikkapiirakan.

Yhteiselle matkalle


Lämminhenkinen omistajat yhteen tuova tapahtuma synnytti keskustelua myös muista yhteisistä tapahtumista sekä matkoista. Hyötyillan tapaisten pihatapahtumien lisäksi omistajilla oli toiveissa erilaiset maistatus- ja opastustapahtumat, joissa saisi vinkkejä uutuuksien ja sesongin tuotteiden käyttöön.

Varsinkin Muoniossa oli haaveissa Arinan järjestämä kulttuuriloma jonnekin päin Suomea sekä yhteisretki ulkomaiden lämpöön. Osuuskauppa Arinan satavuotisjuhlavuoden kunniaksi tänä syksynä järjestetäänkin kaksi Välimeren matkaa yhteistyössä Matkavekan kanssa.

Juhlamatkoja järjestetään kaksi, toinen matkaa Oulusta Menorcalle ja Rovaniemeltä omistaja siivitetään Rodoksen lämpöön. Viimeisiä paikkoja viedää, joten vielä ehtii varata paikkansa yhteiseltä lomalta.