Oulun ammattikorkeakoulu ja Osuuskauppa Arina tiivistävät yhteistyötään


14.03.2024

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Osuuskauppa Arina syventävät yhteistyötään merkittävästi solmimalla uuden kumppanuussopimuksen.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää kumpaakin organisaatiota ja lisätä harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia sekä edistää Oamkin opiskelijoiden urapolkumahdollisuuksia Arinalla.

– Olemme innostuneita uudesta avainkumppanuudesta ja sitoutuneita kehittämään yhteistyötä Arinan kanssa, joka on alueemme suurimpia työnantajia. Halu kehittää tekemistä ja sparrata toisiamme on molemmilla korkealla tasolla, Oamkin ICT ja -liiketoiminta -osaamisalajohtaja Jarmo Mikkola sanoo.

Yhteistyötä tullaan tekemään yhteisten foorumien, verkostoihin osallistumisen, ja yhteistyöprojektien kautta.

Lyhyellä aikavälillä esimerkki tiivistyvästä yhteistyöstä on yhteistyön lisääntyminen opinnäytetöiden ja harjoittelujen saroilla. Muita esimerkkejä yhteistyöstä ovat asiantuntija- ja vierailuluennot ja rekrytointitapahtumiin osallistuminen.

Pidemmällä aikavälillä kumppanuus tuo Oamkille mahdollisuuden saada Arinalta ajantasaista tietoa työelämän tarpeista koulutuksen kehittämisessä. Koulutuksen työelämäyhteyksien lisääminen palvelee molempia osapuolia.

– Olemme iloisia, että voimme vahvistaa yhteistyötä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Nopeasti muuttuvassa maailmassa on erityisen tärkeää, että voimme antaa Osuuskauppa Arinasta panoksemme työelämän tulevaisuuden tarpeiden tunnistamiseen. Yhdessä voimme rakentaa tulevaisuuden ammattilaisten osaamista, olivatpa he sitten Oamkin opiskelijoita tai Arinan työntekijöitä. Toivomme, että yhä useampi Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuva löytää intohimon palvelualalta ja ihmisten johtamisesta sekä innostavan urapolun osuuskaupasta, Osuuskauppa Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen toteaa.

Tavoitteena on lisäksi edistää jatkuvan oppimisen ja täydennyskoulutuksen mahdollisuuksia. Yhteinen näkemys on, että yhteistyöllä on positiivisia vaikutuksia molempien brändin ja työnantajamielikuvan edistämisessä.

Lisätietoja:

Oulun ammattikorkeakoulu, Jarmo Mikkola, Osaamisalajohtaja, ICT ja liiketoiminta -osaamisala, 050 5060351, jarmo.mikkola@oamk.fi

Osuuskauppa Arina, Minna Salonen, henkilöstöjohtaja,  040 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi