Nosto-käteisautomaatteja Arinan myymälöiden yhteyteen


10.09.2010

Nosto-käteisautomaatteja hallinnoiva Eurocash ja pohjoissuomalainen Osuuskauppa Arina ovat sopineet automaattiyhteistyöstä. Ensimmäiset automaatit on asennettu Arinan myymälöiden yhteyteen. Tavoitteena on parantaa asiakaspalvelua.

– Asiakkaamme tarvitsevat käteistä erilaisissa ostotilanteissa erityisesti toimipaikkojemme ulkopuolella. Kassoiltamme asiakasomistajat voivat nostaa käteistä rahaa S-Pankin S-Tililtä rajoitetusti. Automaattien avulla voimme nyt palvella asiakkaitamme laajemmin ostoskäynnin yhteydessä, kertoo Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

Oranssit Nosto-automaatit löytyvät seuraavien Arinan myymälöiden yhteydestä:

– Prisma Tornio

– S-market ja ABC Kiiminki

– S-market Levi

– Sale Kolari

– Sale Muurola

Vaikka käteistä käytetään säännöllisesti, käteisnostoautomaattien määrä on vähentynyt. Nosto-automaatit paikkaavat monin paikoin liian harvaa automaattiverkostoa.

– Automaattien määrä on viime vuosina tasaisesti laskenut ja se on hankaloittanut käteisen nostamista. Eurocashin ja Arinan yhteistyö helpottaa käteisen nostoa.  Automaatit ovat lähellä muita päivittäispalveluita, siellä missä käteistä tarvitaan. Automaateille on ollut selvä tilaus, mistä kertoo alkuvaiheen hyvät tapahtumamäärät, toteaa Eurocashin toimitusjohtaja Jukka Rinne.

Erityisen Nosto-automaatista tekee se, että siitä voi nostaa myös kymmenen euron seteleitä. Tähän eivät muut automaatit nykyisellään taivu. Nosto-automaatista on mahdollista nostaa käteistä uusilla kansainvälisillä debit-pankkikorteilla, Visa Electronilla sekä Visa- ja Mastercard -luottokorteilla.

Eurocashilla on tällä hetkellä noin 50 Nosto-automaattia ympäri Suomen. Tavoitteena on laajentaa automaattiverkostoa merkittävästi monen eri palveluntarjoajan toimipisteissä; myymälöissä, ostoskeskuksissa ja liikenneasemilla.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Jukka Rinne, Eurocash, puh. 040 764 9868, etunimi.sukunimi@eurocash.fi

Toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, Osuuskauppa Arina, puh. 050 539 8807, etunimi.sukunimi@sok.fi

Eurocash

Eurocash Finland on pankeista ja muista rahoituslaitoksista riippumaton yritys, jonka tavoitteena on tarjota suomalaisille aiempaa miellyttävämpiä käteisnostopalveluja. Tämä tapahtuu mm. sijoittamalla Nosto-automaatit turvallisiin paikkoihin lähelle kuluttajaa ja käteisen käyttöpaikkoja. Lisäksi Nosto-automaatit ovat tällä hetkellä ainoita automaatteja, joista voi nostaa myös kymmenen euron seteleitä. Eurocashin emoyhtiö on ruotsalainen Kontanten AB. 

Osuuskauppa Arina

Osuuskauppa Arina on pohjoissuomalainen market- ja erikoisliikekaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluja tarjoava monialayritys. Arinan omistavat sen pohjoissuomalaiset asiakkaat, yli 130 000 kotitaloutta. Muita omistajia ei ole. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille Pohjois-Suomessa yli 150 toimipaikassa yli 2000 työntekijän voimin. Arinan toiminnan hyödyt jakautuvat Pohjois-Suomeen. Arinassa asiakkailla on päätös- ja vaikutusvalta.