Noin 400 arinalaista perehdytetään marketkaupan työtehtäviin turvaamaan ruokahuoltoa


24.03.2020

Koronaviruspandemia muokkaa osuuskaupan palvelutarjontaa. Arina turvaa noin 100 ruokakaupalla ja 30 polttonestejakeluasemalla asiakasomistajiensa palveluja ja koko Pohjois-Suomen huoltovarmuutta. Vastuullisena toimijana Arina huolehtii asiakkaiden ja henkilökunnan terveydestä ja turvallisuudesta.

− Kiitän työntekijöitä ja luottamushenkilöitä esimerkillisestä valmiudesta poikkeusolojen edellyttämiin ratkaisuihin. Olen ylpeä arinalaisten yhteishengestä yli toimialarajojen. Osuuskaupalla on tärkeä rooli huoltovarmuuden turvaajana Pohjois-Suomessa. Uskon, että pandemia yhdistää sekä arinalaisia että asiakasomistajia, korostaen osuuskaupan roolia arjen palvelujen tarjoajana. Muistetaan kaikki toimia ohjeiden mukaan. Tällä vaikeutamme viruksen leviämistä, kiteyttää Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

Arinalaiset yhteisellä asialla – työntekijät siirtyvät väliaikaisiin työtehtäviin yli toimialarajojen

Arina kävi pandemian vaikutusten johdosta yhteistoimintaneuvottelut koko henkilöstön kesken. Johdon ja luottamushenkilöiden lisäksi työntekijöillä oli mahdollisuus osallistua live-lähetyksen välityksellä. Neuvottelut käytiin nopeasti hyvässä yhteishengessä. Jatkotoimenpiteinä kartoitettiin arinalaisten valmius väliaikaisiin tehtäviin ruokakaupassa. Noin 400 arinalaista perehtyy lähipäivinä uusiin työtehtäviin.

− Olemme ennennäkemättömän tilanteen edessä. Kukaan ei voi varmuudella ennustaa pandemian kestoa ja vaikutuksia. Neuvotteluilla varaudumme työvoiman riittävyyteen marketkaupan toimipaikoissa, sanoo henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

− Tilanne on haastava kaikille ja arinalaiset ymmärtävät väliaikaisten muutosten tarpeellisuuden. Avoin keskusteluyhteys on erityisen tärkeä, jotta työntekijät jaksavat paineen alla. Arinalaiset ovat avainasemassa turvaamassa pohjoissuomalaisten ruokahuoltoa, toteavat Arinan pääluottamushenkilöt Kimmo Alatalo (marketkauppa), Jaana Huhtala (matkailu- ja ravitsemiskauppa) ja Ari Kinnunen (esimiehet).

Väliaikaisia muutoksia Arinan palveluissa

Pandemian vaikutusten ja työtehtävien muutosten myötä osuuskauppa sulki Amarillon, Coffee Housen, Paloaseman ravintolat ja Puistokahvila Makian Oulussa, Rosson Kempeleessä sekä Amarillon, Coffee Housen ja Uitto Pubin Rovaniemellä. Lisäksi supistettiin Omistaja- ja S-Pankki-pisteiden aukioloaikoja, samoin Valkean aukioloaikoja. ABC-asemilla on otettu käyttöön ruokien noutopalvelu ja ruoan verkkokaupan keräilyyn lisätään työntekijöitä Oulussa.

− Tilanne elää ja muutoksia tehdään herkällä korvalla. Seuraamme valtiovallan ja THL:n ohjeita ja määräyksiä. Ravintoloiden ja kahviloiden väliaikaisella sulkemisella siirrämme arinalaisia sinne, missä tarve on, nyt marketkauppaan, avaa tilannetta matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

− Jo ensimmäisen viikon aikana matkailu- ja ravitsemiskaupasta siirtyi vapaaehtoisesti yli 100 arinalaista auttamaan mm. kuormanpurussa Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa. Apua tarvitaan, jotta pystymme takaamaan huoltovarmuuden pandemian edetessä, marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso lisää.

Osuuskauppa Arinan päivittyvä tilannekuva korona vaikutuksista: www.arina.fi/korona
#osuuskauppani #arinalainen #yksiyhteinenarina