Näpit syyhyävät jo Sokokselle töihin


16.03.2016

Kauppakeskus Valkeassa avattavan Sokos Oulun työntekijät odottavat jo malttamattomina huhtikuun avajaisia. Suurin osa uudesta henkilökunnasta aloitti työnsä Terminaalissa pidetyn perehdytyksen ja koulutuksen parissa 15. maaliskuuta.

Sokos Herkku Kukassa aloittava Marja Hurskainen ja Sokos Herkun keittiöön palkatut Essi Tasala ja Anderson Galvis laskevat jo aamuja kauppakeskuksen ovien avaamiseen.

– On hienoa päästä näyttämään ihmisille kaikki mitä me osaamme. Voimme olla omalta osaltamme tekemässä ihan uudenlaista paikkaa Ouluun, floristin ja puutarhurin koulutuksen saanut Marja pohtii.

Kaikki kolme hakivat työpaikkoja S-kanavan kautta.  Työt alkoivat virallisesti noin kuukausi ennen kauppakeskuksen avajaisia.

Kaikki tehdään itse

Haukiputaalainen Essi on koulutukseltaan kokki. Lisäksi hän opiskelee liiketaloutta oikeus ja hallinnon suuntautumisvaihtoehdossa Oulun ammattikorkeakoulussa.

-Työtehtävät ovat varmasti monenlaisia. Eniten tykkään siitä, että Sokos Herkussa kaikki tehdään itse resepteistä lähtien. Markkinoimme paikallisia tuotteita ja teemme itse muun muassa jäätelöä ja suklaata, Essi kertoo.

Essin tuleva työkaveri Anderson Galvis on huomannut jo perehdytysjakson aikana, että uusi työpaikka on mielenkiintoinen.

– Ja työkaverit ovat aivan mahtavia! Osa heistä on tuttuja jo ennestään. On mukavaa olla mukana avaamassa uutta paikkaa, Kolumbiasta Suomeen muuttanut Anderson sanoo.

Yli 8000 hakemusta

Tavaratalo Sokos Oulun avoinna olleita työpaikoista oli kiinnostunut kaikkiaan noin 2 200 hakijaa. Työhakemuksia avoinna olleisiin paikkoihin tuli yli kahdeksan tuhatta.

Sokos Ouluun valittiin 197 työntekijää. Heistä kaksi kolmannesta on uusia arinalaisia. Muutama entinen työntekijäkin on saanut uuden työpaikan Valkeasta. Lisäksi Pukumiehen noin 40 työntekijää siirtyvät Sokokseen.

– Olemme saaneet rekrytoitua aivan mahtavan aktiivisen ja innostuneen porukan uuteen kauppakeskukseen. Odotukset ovat korkealla, kuvailee tavaratalojohtaja Anu Junnikkala-Alho avajaisiin valmistautuvien tunnelmia.