Maailman pohjoisin Ässäkenttä vihittiin käyttöön Inarissa


15.08.2017

Inarin koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön tiistaina 15.8. Monitoimikenttä sai paikallisnimen Kirnu, inarinsaameksi Kirno ja pohjoissaameksi Girdno.

Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton sekä Inarin kunnan ja koulun tervehdykset. Osapuolet kiinnittivät yhdessä kenttätoimittaja LeikkiSet Oy:n edustajan kanssa Ässäkenttä nr 69 kyltin. Palloliitto luovutti koululle pelivälineitä ja vihkiäisottelussa kohtasivat koulun oppilaat ja opettajat. Oppilaat olivat myös laatineet yhdessä kentän paikalliset käyttösäännöt. Lopuksi pelattiin Kaikki Pelissä -miniturnaus.

 

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Ässäkenttä-monitoimikentät, Kannustajat-tukitoiminta ja Arina Areena -liikuntahallit ovat osa 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.


– Pohjoissuomalaisten perheiden yhteisesti omistamana osuuskauppana tuemme paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi niin koulupäivinä kuin vapaa-ajallakin, kertoo ryhmäpäällikkö Matti Puranen Arinasta.

– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet ja vaihtelua liikuntatuntien suunnitteluun ja kenttä on valmistumisesta lähtien ollut vilkkaassa käytössä myös koulupäivien jälkeen, jatkaa Inarin koulun vs rehtori Elle-Maaret Näkkäläjärvi.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirijohtaja Esa Saajanto.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Inarin koulun Ässäkenttä on Arinan toimialueen kolmastoista ja valtakunnallisesti 69. Ässäkenttä.