Louen kyläkauppapalvelut jatkuvat – Arina jatkaa ABC-polttonestepalvelua


09.10.2023

Tervolan kunnan Louen kyläläisten kauppapalvelut ovat olleet uhattuina. Osuuskauppa Arina selvitti keväällä muutosneuvotteluilla Sale-lähikaupan tulevaisuutta vuonna 1970 rakennetussa ja 2004 remontoidussa kauppakiinteistössä.

Palvelujen jatkuvuudesta huolestuneet kyläläiset keräsivät adressin kyläkaupan tulevaisuuden puolesta ja Tervolan kunta vetosi Arinaan kauppapalvelujen jatkamiseksi. Kesän aikana on tutkittu eri mahdollisuuksia kyläläisten palvelujen jatkuvuuden turvaamiseksi. Nyt kauppapalvelut jatkossakin mahdollistava ratkaisu on kaikkien osapuolten iloksi löytynyt.

– Kyläkauppapalvelut jatkuvat Louen kylällä pohjoissuomalaisella yhteistyöllä, palvellen myös Tervolan kunnan pohjoisosien lähikylien asukkaita ja 4-tien kulkijoita. Arina jatkaa Sale-lähikaupalla vuodenvaihteeseen, jonka jälkeen liikepaikka siirtyy perjantaina allekirjoitetulla kauppakirjalla paikallisen perustettavan yhtiön nimiin. Olen erittäin tyytyväinen, että tällä yhteistyöllä kyläkauppapalvelut säilyvät. Kaupan myötä osuuskauppa jatkaa Louen kyläkaupan pihalla ABC-polttonestepalvelulla sekä Tervolan kuntakeskuksessa Sale-lähikaupalla, kertoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola.

– Kun Arina keväällä kertoi tiedotustilaisuudessa Louen kyläkaupan mahdollisesta lakkauttamisesta, kyläläiset järkyttyivät. Päätimme, että mehän emme luovuta. Muutama puhelu, pari palaveria ja uusi strategia kyläkaupan jatkumiselle alkoi muodostumaan. Perustimme Louen Kehitys Oy -yhtiön, jonka pääajatuksena on antaa uudelle kauppiasyrittäjälle helppo mahdollisuus jatkaa kaupantekoa Louella. Kaupan toiminta jatkuu toistaiseksi vanhassa kiinteistössä, mutta tulevaisuuden suunnitelmat ovat uuden kauppa-/liikekiinteistön rakentamisessa. Tällöin löytyisi tiloja myös muille mahdollisille yrityksille, kertovat Janne Jurva ja Tommi Kaarninen Louen Kehitys Oy:stä.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Reima Loukkola, p. 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Louen Kehitys Oy, Janne Jurva, puh. 040 418 2221, janne.jurva@gmail.com