Limingantullin Prismakeskus uudistuu täysin omistajien hyväksi


03.01.2013

Uudistus etenee vaiheittain asiakaspalvelusta tinkimättä – valmista joulukauppaan 2013

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat. Oulun seudulla lähes 2/3 kotitalouksista on Arinan omistajatalouksia. Osuuskaupassa omistetaan yhdessä ja jaetaan hyödyt yhdessä. Arinan tehtävänä on kehittää palveluja ja etuja omistajien hyväksi. Limingantullin Prismakeskus on Arinan laajin ja monipuolisin palvelukokonaisuus. Omistajat saavat osuuskaupalta lähialueen edullisimman ruokakorin sekä muita omistajahyötyjä keskimäärän yli 400 euron arvosta vuodessa.

Prismakeskuksen tilat laajenevat

Limingantullin Prismakeskus laajenee n. 16 000 m2:stä yli 23 000 m2:n kokonaisuudeksi. Prisman osuus kokonaisuudesta on n. 16 500 m2. Prisman asiakastilat laajenevat n. 2 000 m2 ja uusien kalusteiden myötä lisätilaa tulee n. 1 000 m2. Asiakastiloissa uusitaan kalusteiden lisäksi kylmälaitteet, myymälämiljöö, valaistus ja kassapöydät. Aulan yhteydessä sijaitsevien vuokratilojen osuus kasvaa niin ikään merkittävästi. Lisäksi Osuuskauppa Arinan tukitoiminnot keskitetään Prismakeskuksessa yhtenäiseen konttoriin.

Tontilla Limingantullin ABC-asema siirtyy uuteen paikkaan ja polttonestejakelupisteiden määrä tuplaantuu, mahdollistaen lisälaatujen tarjoamisen. Parkkipaikat lisääntyvät parilla sadalla 1120 pysäköintipaikkaan. Alueen liikennejärjestelyt ovat uudistuneet, pysäköintialueille pääsee nyt entistä sujuvammin.

Palvelut, valikoimat ja palvelualan työpaikat lisääntyvät

Arinan omistajille Prisman uudistus merkitsee entistä monipuolisempia palveluja samalla kauppareissulla. Valikoima laajenee merkittävästi niin päivittäistavara- kuin käyttötavaraosastoilla.

Päivittäistavaraosaston palvelutiski tuplaantuu. Palvelutiskissä korostuvat lämmin ruoka, grillituotteet, liha- ja kalatuotteet, salaatit, take away –valmisruoka sekä myös juustot. Palvelupiste tarjoaa monipuolisen valikoiman oman alueen lähiruokatuotteita. Prisman päivittäistavaraosastolle tulee Fazer-leipomo, jossa tuotteet leivotaan paikan päällä ja ovat lämpiminä omistajien saatavilla.

Limingantullissa aloittaa uusi Prisma parturi-kampaamo, josta omistajat saavat hiustenleikkuut ja muun hiustenhoidon sekä kampaamotuotteet, jotka tulevat myyntiin myös myymälään. Uutta on myös Prisma Jelppi –palvelu, joka tarjoaa mm. kotiinkuljetusta, kalusteiden kasausta, asennuspalvelua, suksien huoltoa ja luistinten teroitusta. Prisman noutopiste siirtyy myös uuteen paikkaan.

Laajennuksen myötä Prisman kassalinjasto uudistuu ja laajenee. Yksi kassasaarekkeista palvelee omistajia erityisesti isoissa ostoksissa. Prismasta saa jatkossakin S-Pankin, Veikkauksen, Toto-pelien ja Lippupalvelun oheispalvelut.

Laajennuksessa lisätilaa saavat myös Arinan ravintolamaailma (sis. Presso, Hesburger ja uusi Buffa), Alko ja Oulun III Hansa Apteekki. Aulan yhteyteen tulee tiloja uusille vuokralaisille, mm. Valkealinnan Optiikalle. Tiloja vuokraa Arinan Kiinteistöt Oy. Kokonaisuutena Prismakeskus tarjoaa entistä monipuolisemman kauppareissun.

Laajennus lisää pelkästään Prisman työntekijämäärää 20-30 työntekijällä 150 työntekijään. Kokonaisuutena Prismakeskuksessa työskentelee jatkossa konttoriväki huomioiden n. 300 työntekijää.

Maailman energiatehokkain suurmyymälä

Osuuskauppa Arina uudistaa Limingantullin Prismakeskuksen vaiheittain vuoden 2013 aikana. Kokonaisuus valmistuu joulukaupan kynnyksellä 2013. Uudistus toteutetaan asiakaspalvelusta tinkimättä. Omistajia palvellaan keskeytyksettä ja opastetaan kulloinkin käynnissä olevasta uudistusvaiheesta. Uudistuksessa kulloinkin oleva tila rajataan asiakkailta. Omistajat saavat uudet palvelut vaiheittain käyttöönsä.

Limingantullin Prismakeskuksesta tulee maailmanlaajuisesti ensimmäinen suuren kokoluokan myymäläkokonaisuus, jossa luovutaan täysin ympäristölle haitallisten kylmäaineiden käytöstä sekä myymälän kylmälaitteiden että kiinteistön jäähdytyksen osalta. Hiilidioksiditeknologiaan perustuvan kylmäjärjestelmän integroinnilla osaksi talotekniikkaa pienennetään kiinteistön ostoenergiatarvetta ja kiinteistön kokonaisenergiakulutuksen arvioidaan laskevan merkittävästi.

Limingantullin Prismakeskuksen rakennuttajana toimii Arina. Hankkeen pääsuunnittelija on Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy, pääurakoitsija YIT Rakennus Oy, maaurakoitsija VRJ Oy, betonielementtitoimittaja Rajaville Oy ja kylmäjärjestelmien asiantuntija Jetitek Oy. Muut urakoitsijat täsmentyvät hankkeen edetessä. Rakennushankkeen työllistävä vaikutus on n. 100 henkilötyövuotta. Osuuskauppa Arina investoi Limingantullin Prismakeskuksen uudistukseen kaikkiaan n. 30 miljoonaa euroa.