Limingantullin Prismakeskus monipuolistuu omistajien hyödyksi


07.06.2013

Päivittäistavaraosasto lähes valmis – laajennus harjassa – energiaratkaisut kehittyvät

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajille. Limingantullin Prismakeskus on Arinan laajin ja monipuolisin palvelukokonaisuus, tarjoten entistä monipuolisemmat palvelut samalla kauppareissulla. Laajennus on täysin valmis loppuvuodesta.

Prismakeskuksen tilat 1,5-kertaistuvat

Prismakeskus laajenee yli 23 000 m2:n kokonaisuudeksi, josta Prisman osuus on n. 16 500 m2. Prismassa on uusittu kalusteet ja kylmälaitteet, lisäksi myymälämiljöö, valaistus ja kassapöydät uusitaan. Aulassa sijaitsevat vuokratilat lisääntyvät merkittävästi. ABC-aseman polttonestejakelupisteiden määrä tuplaantuu. Parkkipaikat lisääntyvät ja alueen liikennejärjestelyt ovat jo uudistuneet.

Uusia palveluja, entistä laajemmat valikoimat, lisää työpaikkoja

Ratkaisevan edullisen Prisman laajentunut päivittäistavaraosasto on valmistumassa. Palvelutiski on tuplaantunut, tarjoten lämpimiä ruoka-annoksia, grillituotteita, liha- ja kalatuotteita, salaatteja, take away –valmisruokaa sekä juustoja. Oman alueen lähiruokatuotteita on laajasti tarjolla ja tuotevalikoima kokonaisuudessaan n. 15000 tuotetta. Päivittäistavaraosastolle avataan loppukesästä Fazer-leipomo, jossa tuotteet leivotaan paikan päällä. Kaikkiaan Prisman valikoimissa tulee olemaan käyttötavarat mukaan lukien yli 50 000 tuotetta.

Laajennusosaan tulee Prisma parturi-kampaamo, tarjoten hiustenleikkuut ja hiustenhoidon sekä kampaamotuotteet, jotka tulevat myyntiin myös myymälään. Prisma Jelppi palvelukokonaisuus tarjoaa kotiinkuljetusta, kalusteiden kasausta, asennuspalvelua, suksien huoltoa ja luistinten teroitusta. Noutopiste siirtyy kaupungin puoleiseen päätyyn. Kassalinjasto laajenee ja yksi saareke palvelee isoissa ostoksissa. Prisman palvelupisteestä saa jo nyt S-Pankin, Veikkauksen, Toto-pelien ja Lippupalvelun oheispalvelut.

Aulatiloihin sijoittuvat mm. Arinan ravintolamaailma (sis. Presso, Hesburger ja uusi Buffa), Alko, Oulun III Hansa Apteekki, Raha-automaattiyhdistys, Kultajousi, Life, Valkealinnan Optiikka ja DNA Kauppa. Alakerta on kokonaan vuokrattu, 2. kerroksessa on vielä vapaita tiloja. Tiloja vuokraa Arinan Kiinteistöt Oy.

Prisman työntekijämäärä lisääntyy 20-30 työntekijällä 150 työntekijään. Kokonaisuutena Prismakeskuksessa työskentelee jatkossa n. 300 työntekijää.

Maailman energiatehokkain suurmyymälä – harjannostajaiset rakennusväelle ja myös omistajille

Prismakeskus on ensimmäinen suurmyymälä, jossa luovutaan ympäristölle haitallisten kylmäaineiden käytöstä sekä myymälän kylmälaitteiden että kiinteistön jäähdytyksen osalta. Hiilidioksiditeknologiaan perustuvan kylmäjärjestelmän integroinnilla osaksi talotekniikkaa pienennetään kiinteistön ostoenergiatarvetta ja kiinteistön kokonaisenergiakulutus laskee merkittävästi.

Prismakeskuksen rakennuttajana toimii Arinan Kiinteistöt Oy. Rakennushankkeen pääsuunnittelija on Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy, ravintoloiden sisustussuunnittelija Sigge Oy, rakennesuunnittelija Insinööritoimisto Juhani Pyykkönen Ky, LVI-suunnittelija LVI-insinööritoimisto Plan-Air Oy ja sähkösuunnittelija Insinööritoimisto Sähkötele Oy. Laajennuksen pääurakoitsija on YIT Rakennus Oy, maarakennusurakoitsija VRJ Pohjois-Suomi Oy, betonielementtitoimittaja Rajaville Oy, LVI- ja sähköurakoitsija EMC Talotekniikka Suomi Oy, sprinkleriurakoitsija Lemminkäinen Talotekniikka Oy ja kylmäjärjestelmien asiantuntija Jetitek Oy. Kiintokalusteet toimittaa Kiimingin Kaluste Oy ja valomainokset Imagon Oy. ABC-aseman laitetoimituksesta vastaa U-Cont Oy. Hankkeen työllistävä vaikutus on n. 100 henkilötyövuotta. Arina investoi Prismakeskukseen kaikkiaan n. 30 miljoonaa euroa.

Rakennuttaja- ja rakennusväki vieraineen viettävät perjantaina 7.6. harjannostajaisia. Myös omistajille tarjotaan kakkukahvit.