Lasten liikunnan tukeminen on helppoa


11.07.2016

Haluatko tehdä näppärästi hyvää ja tukea lasten ja nuorten harrastus- ja urheiluseuratoimintaa? Näin helppoa se on: kirjaudu Omalle S-kanavalle ja valitse seura, jonka toimintaa haluat kannustaa. Kannustaminen ei maksa omistajalle mitään.

– Kannustajat-yhteistyö on vallan mahtava keino kehittää seuran nuorimpien harrastajien mahdollisuuksia. Olemme Osuuskauppa Arinan tuen turvin voineet laajentaa jalkapallokoulujen harrastajamääriä, Ajax-Sarkkirannan varapuheenjohtaja Juha Myllyaho Kempeleestä kertoo.

Jalkapallon erikoisseura Ajax-Sarkkiranta on Kannustajat-toiminnassa mukana kolmatta vuotta.

– Viime vuonna saimme tukea yli 3000 euroa. Se on iso summa pienelle, mutta koko ajan kasvavalle seuralle. Tuki mahdollistaa myös sen, että olemme pystyneet pitämään nuorimpien joukkueiden maksuja pieninä. Tänä vuonna jalkapallokouluissa on uutena muotona pelkästään tytöille tarkoitettu koulu.

Jalkapallokouluissa noin 350 lasta

Tänä vuonna Ajax-Sarkkiranta kohdistaa tuen jalkapallokouluille.

– Kaksi vuotta sitten jalkapallokouluissa oli 200 junioria, nyt mukana on jo 350 lasta, kolmivuotiaasta 12-vuotiaaseen asti. 

Myllyaho sanoo, että Kannustajat-yhteistyö toimii hyvin ja seuran on helppo hankkia tukijoita. Viime vuonna seura sai aktiivisen viestintänsä avulla Kannustajiksi toistasataa perhettä. Jalkapalloseura käyttää Kannustajien rekrytoinnissa niin seuran omia nettisivuja kuin Nimenhuuto-sivustoakin, joka tavoittaa kaikki oman seuran jäsenet.

Harrastusmahdollisuuksia lisää

Lippo Juniorit osallistuu toimintaan ensimmäistä vuotta. Kannustajat-yhteistyö tukee erinomaisesti junioripesäpalloseuran tavoitetta kehittää toimintaansa. Kehitystavoitteena on lisätä uusien harrastajien määrää ja kehittää valmennustyötä entistäkin laadukkaammaksi.

– Lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnan on aina oltava vakaalla pohjalla. Tämän perustan lisänä Kannustajat-yhteistyön kaltainen tukitoiminta on erittäin tärkeää, jotta saamme resursseja kasvuun, toteaa toiminnanjohtaja Jari-Pekka Aarrekivi Lippo Junioreista.

Seura hankkii aktiivisesti tukijoita

Kannustajien hankkiminen seuralle on tukijärjestelmässä mukana olevien seurojen vastuulla.

– Keväällä hyödynsimme Superpesisjoukkueen hallikautta esittelemällä peleissä tukimahdollisuutta. Ja luonnollisesti olemme markkinoineet Kannustajia avoimesti ja aktiivisesti seuran omassa viestinnässä. Lisäksi meidän on tarkoitus mennä esittäytymään Prismaan, Aarrekivi kertoo.

Kannustajat on S-ryhmän valtakunnallinen konsepti, jossa Osuuskauppa Arina on mukana. Tukea Arina on jakanut joka vuosi yli 50 000 euroa noin 20 seuralle.

Parhaat Kannustajia hankkineet seurat ovat keränneet lähes 9000 euron tukipotin. Minimissään tuki on ollut 1000 euroa.