Kuukauden idea: Viiden tähden vinkki – hemmotteluloma omassa kotikaupungissa


01.10.2016

Kuukauden vinkki: turistiksi tekeytyminen omassa kotikaupungissa. Ei matkaväsymystä + kulta kainalossa + pehmeä sänky + hyvää ruokaa = kaikki mitä tarvitset pitkän marraskuun jälkeen.

Rennompaa tapaa lomailla saa etsiä. Takana on pitkä ja pimeä marraskuu ja edessä siintävät jouluvalmistelut. Mitä jos ottaisitte kumppanin kanssa paussin ja leikkisitte turistia rentoutumisen ja hyvän ruoan merkeissä oman kotikaupungin keskellä?

 

Roomaan, Pariisiin, Barcelonaan… vai ihan vaan omaan kotikaupunkiin?


Harvemmin tulemme ajatelleeksi, että lyhyen viikonlopun aikana ehtisi lomatunnelmaan. Kun kuvaan tuodaan hotellihuoneen pehmeät sängyt ja herkkuja notkuva aamiaispöytä, huomaat vaihtaneesi vapaalle silmänräpäyksessä. Siihen kun lisää vielä kylpylän ja hierojan, niin ajatukset ovat lennähtäneet kuin itsestään pois päivittäisistä askareista ja työpaikan hulinasta.


Aina ei tarvitse lähteä kauas rentoutumisen ja romantiikan nälkäisenä. Omassa kotikaupungissa tai naapuripitäjässä voi siintää ilahduttava lepolomaan sopiva hotelli, jossa sinä ja rakkaasi nukutte, syötte ja keräätte yhdessä voimia seuraavaan viikkoon ja tulevaan vuoteen.

 

Panosta parisuhteeseen – herkutelkaa pitkän kaavan kautta

Ravintolan pöydässä perhearjen pärskeet unohtuvat. Illallisella voitte molemmat keskittyä kulinaristisiin nautintoihin, kun keittiön ammattilaiset loihtivat herkut eteenne. Kuvitelkaa olevanne ensitreffeillä ja nauttikaa uusista makuelämyksistä. Kauniisti rakennettu drinkki kruunaa illan, ja herkuttelujen jälkeen on valmiiksi virittäytynyt hyvälle mielelle loppuillaksi.


Näin joulun alla hotellien ravintolat tarjoilevat illallsipöydässä suussa sulavia sesonkiherkkuja. Sulje silmät ja kuvittele jo mielessäsi, miten hotellin kokit ovat loihtineet eteesi herkullisen joulupöydän. Herahtaako vesi kielelle?

 

Leiki turistia – katso kotikaupunkiasi uusin silmin

Usein tiedämme enemmän kaukomaiden nähtävyyksistä ja historiasta kuin oman kotikaupunkimme tai lähitienoomme herkullisista ravintolauutuuksista, kuumista kulmakuppiloista, maamerkeistä ja muista menoista. Mitä jos ottaisit vihdoinkin selvää?


Astu hotellin ovesta kotikaupunkisi kaduille ja tutustu kaikessa rauhassa omiin kulmiisi. Tekeydy turistiksi, piipahda museossa ja istahda lopuksi kahvilaan ihmettelemään ohikulkevaa ihmisvilinää. Inspiroidu Iisalmella, lauhdu Lappeenrannassa, hengähdä Hämeenlinnassa ja piristy Porissa!

 

Virkisty kulttuurin äärellä ja huilaa hoidettavana

Teatteri, leffauutuus tai intiimi keikka – kotikaupunkilomalla kannattaa kerätä hengen ja sielun ravintoa tutustumalla oman alueen kulttuuritarjontaan, joka arjen kiireessä saattaa jäädä huomaamatta. Jos kaipaat vilinän ja virikkeiden sijaan lepoa ja hiljentymistä, buukkaa joogatunti tai käy asioimisen aikana day spa -visiitillä. Suuntaa illan tullen katselemaan kotikaupungin yöelämää – aamulla voi nukkua lempeästi pitkään hotellihuoneen pehmeän peiton alla.


Todellistä irtiottoa joulunaluskiireisiin kaivatessasi, uskalla repäistä. Akuutin rentoutumistarpeen keskellä kotikaupunkia ei tarvitse kokea keskustassa – suuntaa katse vaikka johonkin kauempana sijaitsevista Break Sokos Hotel -kohteista, polskuttele itsesi pirteäksi ja nauti hemmottelusta. Jos joulukiireet eivät silläkään taltu, on tarjolla myös taatusti erilainen vaihtoehto… Mitä jos jättäisit järjestelyt ja viettäisitkin joulun helposti hotellissa, antaisit ammattilaisten hoitaa hääräämisen ja keskittyisit itse elämästä nautiskeluun? 

 

 

Kuukauden idea

Kuukauden idea -sarjassa vinkkaamme katsomaan lomailua uudelta kannalta ja annamme viiden tähden ideoita nautinnollisten lomaelämysten suunnitteluun.