Kun rahan arvo romahti


14.11.2017

Kun Limingan Osuuskauppa ja Arina kävivät kauan kypsyteltyjä fuusioneuvottelujaan vuonna 2005, yksi liminkalaisten ehdoista yhdistymiselle oli, että paikallinen legendaarinen ravintola Hannu Krankka säilytettäisiin. Tämä vuonna 1966 perustettu, monenmoista meininkiä nähnyt ja kokenut ravintola oli saanut nimensä paikallisen nuijasotapäällikkö Hannu Krankan mukaan.

Hannu Krankka oli tärkeä osa Limingan Osuuskaupan palvelutarjontaa, sillä muita täysimittaisia ravintoloita ei paikkakunnalla ollut. Niinpä siellä aikaansa viettivät kansankerrokset laidasta laitaan.

Eräs Hannu Krankan kanta-asiakkaista 1970- ja 80-luvuilla oli Arvo-niminen mies. Ei tämä korrektisti käyttäytynyt ammattimies mikään juoppo ollut, vaikka nestemäiset tuotteet hänelle silloin tällöin hyvin maistuivatkin.

Krankassa pelasi pöytiintarjoilukin, mutta Arvolla oli tapana hakea kaljansa tiskiltä itse.

Erään kerran osuuskauppa sitten oli tehnyt pienen korotuksen tuotteidensa hintoihin. Kun Arvo tiskillä sai kuulla, että iso tuoppi maksoi 3 markkaa 50 penniä, puisteli hän päätään ja älähti:

”Voi herranen aika, eipä ole enää paljon rahalla arvoa.” Sitten hän kaiveli hetken taskunpohjiaan ja totesi: ”Vaan eipä ole toisaalta paljon Arvollakaan rahaa.”

Lue Arinan Tarinasta lisää osuuskauppojen mielenkiintoisista ravintoloista ja niiden mielenkiintoisista asiakkaista. Juhlakirja myynnissä nyt Arinan Prismoissa ja Sokos Pukumiehessä sekä prisma.fi