Kun Oulussa pihvitaivaaseen pääsi


07.12.2017

Arinan vuonna 1939 valmistuneen päätoimitalon ”jatkeeksi”, sen viereiselle tontille nousi vuonna 1960 Sokos-tavaratalo. Tavaratalo valtasi entisen Lasi-Arinan tilat. Päätoimitaloon jäi tuossa vaiheessa vielä uudistettu rauta–maatalousmyymälä. 1970-luvun alussa sen tiloihin perustettiin unohtumaton pihviravintola Steak House.

Ravintolan liiketoimintakonsepti oli ensimmäisiä laatuaan koko Suomessa. Ruokalistaa kutsuttiin veikkauskupongiksi, koska asiakkaat pystyivät siihen ruksaamalla kertomaan, millaisia toiveita heillä oli esimerkiksi pihvin kypsyyden, kastikkeiden ja lisukkeiden suhteen.

Steak Housen mehevät pihvit, mausteinen yrttivoi, pekonilla täytetyt pavut ja konjakissa flambeeratut sienet saavat vieläkin veden herahtamaan sen kielelle, joka tuossa herkkutaivaassa sai lihan iloja maistaa.

”Ei ollut mitenkään harvinaista, että paistoin päivän aikana yli 150 pihviä”, keittiöapulaisena työskennellyt Antti Grekelä muistelee.

Steak Housen rinnalla aloitti toimintansa myös hyvin suosituksi tullut ravintola Iloinen tori, joka edusti uudenlaista, suoraan kadulle avautuvaa designia. Myöhemmin nämä ravintolat yhdistettiin ja kokonaisuuden nimeksi tuli Madison. Se toimi vuoteen 2002 saakka, jolloin alkoi uuden Sokos Hotel Arinan ja sen ravintoloiden rakentaminen. Niin tulivat Amarillo, Fransmanni ja Coffee House tutuiksi pohjoissuomalaisille.

Lue Arinan Tarinasta lisää Arinan monipuolisen ravintolatoiminnan mielenkiintoisista vaiheista.  Juhlakirja myynnissä nyt Arinan Prismoissa ja Sokos Pukumiehessä sekä prisma.fi