Kun myyntipäällikölle 33 Porschea toimitettiin


28.04.2017

Kun ralliautoilulegenda Marcus Grönholm nyt suunnittelee perustavansa Lappiin luksusralliautokoulun, hänellä on tässä toiminnassaan esikuva. Yhteiskumppanikin on vanha tuttu, Porsche AG.

Jo 1990-luvulla saksalaiset premiumautojen valmistajat Porsche ja BMW ottivat Rovaniemen talviajo-ominaisuuksien testauspaikakseen. He majoittuivat Sokos Hotel Vaakunassa, jonka lämpimässä autotallissa myös upeat menopelit yöpyivät.

Porschella oli oma elitistinen klubi, jonka jäseneksi pääsi, jos oli omistanut vähintään kolme kappaletta kyseistä automerkkiä. Klubilaisille ja heidän autoilleen järjestettiin hienoja matkoja ympäri maailmaa milloin Etelä-Amerikan vuorille, milloin Afrikan aavikoille. Lapissa teemana olivat talviajokoulut.

Eräänä päivänä hotellin myyntipäällikkö Teija Neuvonen sai puhelun. Langan toisessa päässä oli hieman hämmentyneen oloinen huolintaliikkeen mies, joka sanoi: ”Täällä olisivat nyt ne rouvan tilaamat 33 Porschea odottamassa.”

”Kun autot ajettiin Rovaniemelle hotellin edustalle parkkiin, se keräsi paikalle suuren joukon  uteliaita. Monet miehet kuvauttivat itsensä loistoauton kylkeen nojailemassa”, Teija Neuvonen kertoo.

33 auton letka lähti sitten ajelemaan pitkin Lapin teitä. Talviajokoululaiset eivät uskaltaneet pitää kunnon vauhtia, vaan letka körötteli verkkaista tahtia. Vastaan tuli venäläinen rekka, jonka kuljettaja ei upeat autot nähtyään ollut uskoa silmiään ja unohti myös katsoa eteensä. Niinpä hän rysäytti yhdistelmäajoneuvonsa komeasti Metsähallituksen puolelle.

Lue lisää Lapin matkailun merkityksestä ja merkillisyyksistä Arinan Tarinasta. Juhlakirja ilmestyy toukokuussa 2017.