Kun kaksi sorsaa yhdellä laukauksella tipahti


07.12.2017

Arinan toimitusjohtajana vuosina 1975–85 toiminut Jussi Malmi tunnettiin sosiaalisena lahjakkuutena – erinomaisena verkostoitujana ja seuramiehenä. Tunnettu hän oli myös kalastus- ja metsästysharrastuksistaan. Niidenkin puitteissa Arinan asioita edistettiin.

Arina omisti oman kalastusveneen, jolla Jussi Malmilla oli tapana purjehtia avomerelle pankinjohtajien kanssa kalaan. Eräänä lokakuisena päivänä merellä puhkesi yllättäen valtava myrsky. Malmilla oli enemmän kuin täysi työ veneen hallitsemisessa, eikä veteen laskettuja verkkoja muistettu nostaa.

Kun alus viimein pääsi rantaan kalmankalpeat pankinjohtajat kyydissään, saatettiin todeta, että verkkoihin oli tarttunut 213 siikaa.

Rannalla olleet ammattikalastajat puistelivat kateellisina päätään. He eivät olleet uskaltautuneet merelle kovassa myrskyssä. Pankinjohtajat sen sijaan saivat itsetuntonsa nopeasti takaisin ja muistivat pitkään rehvastella valtavalla kalansaaliilla.

Vuosikausia Malmi pyöritti myös Arinassa perustettua metsästysseuraa nimeltään Kuti & Huti. Seuralle oli hankittu jopa omat tunnusasut. Jäseninä oli paljon poliiseja, puolustusvoimien henkilökuntaa ja muuta arvovaltaista seuraa. Yksi heistä oli pistooliammunnan olympiavoittaja Pentti Linnosvuo. Eräällä metsästysreissulla Linnosvuo ampui yhdellä laukauksella kaksi sorsaa.

Jäsenet tekivät Linnosvuolle kerran jekkua järjestämällä pistooliammuntakilpailun. Vaikka Linnosvuon kaikki laukaukset osuivat kymppiin, näytettiin hänelle aina hutia. Olympiavoittaja totesi vain rauhallisesti, että olenkos minä nyt sitten juonut vahingossa kolme olutta. Oltiin näet tietävinään, että kaikkiin kilpailuihin Linnosvuo valmistautui juomalla kaksi keskiolutta.

Lue Arinan Tarinasta lisää Arinan sidosryhmätyöstä ja monenlaisista vaikuttamisen keinoista. Juhlakirja myynnissä nyt Arinan Prismoissa ja Sokos Pukumiehessä sekä prisma.fi