Kun isäntä olikin emäntä


27.01.2017

Hotelli Arinaan avattiin 1970-luvulla pihviravintola Steak House, joka sitten nousikin aivan legendaariseen maineeseen. Steak Housen mehevät pihvit, mausteinen yrttivoi, pekonilla täytetyt pavut ja konjakissa flambeeratut sienet saavat vieläkin veden herahtamaan sen kielelle, joka tuossa herkkutaivaassa sai lihan iloja maistaa

Keittiössä pihvipannu hehkui kuumana kuin hellankoukku.

– Ei ollut lainkaan harvinaista, että paistoin parempiin suihin päivän aikana yli 150 pihviä, keittiöapulaisena työskennellyt Antti Grekelä muistelee.

Ravintolan liiketoimintakonsepti oli ensimmäisiä laatuaan koko Suomessa. Ruokalistaa kutsuttiin veikkauskupongiksi, koska asiakkaat pystyivät siihen ruksaamalla valitsemaan haluamansa pihvin kypsyyden, kastikkeen ja muut lisukkeet.

Vuonna 1979 Arina sai ensimmäisen naispuolisen hotellinjohtajan. Hän oli Ulla-Maija Tolonen, josta myöhemmin tuli ensimmäinen alueosuuskaupan naispuolinen toimitusjohtaja Pirkanmaan Osuuskauppaan.

Majoitus- ja ravitsemiskaupan kehityspäällikkönä Arinassa nykyisin työskentelevä Antti Grekelä muistelee:

– 80-luvun alussa eräs hyvin tärkeä tehtävä hotelleissa oli hotelliemännän pesti. Kun Arinan silloinen hotelliemäntä lähti Pohjanmaalle, hain ennakkoluulottomasti paikkaa ja minut myös valittiin. Ulla-Maijalla oli sen jälkeen tapana vitsailla, että hänen hotellissaan on isäntänä nainen ja emäntänä mies.

Lue lisää Arinan ravintoloiden värikkäistä vaiheista Arinan Tarinasta. Juhlakirja julkaistaan toukokuussa 2017.