Kolarissa vihittiin perjantaina käyttöön Ässäkenttä nro 39


14.08.2015

Kolarin kirkonkylän peruskoulun monitoimikenttä vihittiin virallisesti käyttöön 14.8. klo 9-11.

Pohjoissuomalaisten kotitalouksien yhteisesti omistama Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa. Kannustajat-tuki, Arina Areena -hallit ja Ässäkenttä-monitoimikentät ovat esimerkkejä osuuskaupan vastuullisuudesta.

  • Haluamme edistää omistajaperheiden hyvinvointia tukemalla lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan aluevastaava Aarno Aho.
  • Koululle monitoimikentän saaminen merkitsee paljon. Monitoimikenttä antaa uusia mahdollisuuksia liikuntatuntien suunnitteluun, jatkaa rehtori Janne Ylinampa.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän osuuskauppojen ja Palloliiton yhteistyön keskeinen tavoite.

  • Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, lisää Palloliiton piirijohtaja Esa Saajanto.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Kolarin Ässäkenttä on pohjoissuomalaisen Osuuskauppa Arinan toimialueen viides ja valtakunnallisesti 39. Ässäkenttä.