Koko perheen liikuntatapahtuma kiertää Pohjois-Suomen Ässäkentät


29.04.2019

Osuuskauppa Arina järjestää 23 koko perheen liikuntatapahtumaa kesän 2019 aikana, yhden jokaisella Pohjois-Suomen Ässäkentällä.

Mukavaa yhdessäoloa ja liikunnan riemua

– Uusia Ässäkenttiä ei tällä hetkellä ole suunnitteilla, mutta järjestämme liikuntatapahtumakiertueen nykyisillä Ässäkentillä kannustaaksemme lapsia ja koko perheitä liikkumaan, viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen kertoo.

Kiertue on kaksiosainen, ensimmäisen osuuden alkaessa Pyhännältä maanantaina 6.5. ja päättyen Siikajoelle 29.5. Kiertueen toinen osa aloitetaan Rovaniemeltä 19.8. ja päätetään Ouluun Alakylän koulun Salama-kentälle 29.8. Tapahtuma järjestetään jokaisella paikkakunnalla klo 17-19 välisenä aikana.

Tapahtumassa alku- ja loppuveryttelyjä sekä pelejä ja kisoja ovat vetämässä lasten ja nuorten liikunnan ammattilaiset. Jokaisessa tapahtumassa on tarjolla pientä välipalaa 250:lle ensimmäiselle liikkujalle ja tietenkin palkintoja ja arvontaa. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Mukana kiertueella ovat osuuskaupan lisäksi Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri, LähiTapiola Pohjoinen ja Lappi, Suomen Punaisen Ristin Lapin ja Oulun piirit sekä osan Oulun tapahtumien osalta SuperPark Oulu.

– Useimmille paikkakunnille saimme mukaan paikalliset jalkapalloseurat, mukana ovat Oulu Nice Soccer, Tervarit-j, HauPa, Ospa, FC Raahe, KePS, MeLU, TePS, TP-47, RoPS, FC Santa Claus-j, Pellon Ponsi, Kolarin Kontio, KiPS ja Ivalon Palloseura, Ruuskanen iloitsee.

100 Ässäkenttää ympäri Suomea

Vuosien 2011-2018 aikana Suomeen rakennettiin yhteensä 100 Ässäkenttää, joista 23 Osuuskauppa Arinan alueelle. Monitoimikenttäohjelman tavoitteena oli lasten ja nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen lähiliikuntapaikkarakentamisen avulla. Ässäkentät rakennettiin osana S-ryhmän Paras paikka elää -vastuullisuusohjelmaa.

Ässäkentät tukevat varovasti arvioiden 30–40 000 koululaisen ja päiväkotilaisen liikkumista ympäri vuoden. Kenttiä käyttävät tasapuolisesti niin tytöt kuin pojat. Kouluilta saatujen palautteiden mukaan kentät ovat lisänneet lasten välituntiliikkumista.

Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio korostaa Ässäkenttien olevan merkittävä asia Arinan toimialueen asiakasomistajaperheille.

– Haluamme edistää alueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat Ässäkentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana, että vapaa-ajalla, Puutio sanoo.

Ässäkenttä-kiertue 2019

Tapahtuma jokaisena kiertuepäivänä klo 17-19

Päivä

Paikkakunta

Koulu

6.5.

Pyhäntä

Pyhännän koulu

7.5.

Oulu

Knuutilankankaan alakoulu

8.5.

Simo

Simon koulu

9.5.

Oulu

Oulunsalon Kirkonkylän koulu

13.5.

Siikalatva

Kestilän peruskoulu

14.5.

Siikajoki

Gumeruksen koulu

15.5.

Oulu

Rajakylän koulu

16.5.

Tervola

Lapinniemen koulu

20.5.

Oulu

Maikkulan koulu

21.5.

Muonio

Muonion Yhtenäiskoulu

22.5.

Kolari

Kolarin peruskoulu

23.5.

Rovaniemi

Ylikylän koulu

27.5.

Simo

Maksniemen koulu

28.5.

Tornio

Kaakamon koulu

29.5.

Siikajoki

Ruukin koulu

19.8.

Rovaniemi

Saaren koulu

20.8.

Inari

Inarin koulu

21.8.

Kittilä

Lukkarin koulu

22.8.

Pello

Pellon koulukeskus

26.8.

Rovaniemi

Meltauksen koulu

27.8.

Raahe

Keskuskoulu

28.8.

Raahe

Merikadun koulu

29.8.

Oulu

Alakylän koulu