Kittilän Lukkarin koulun Ässäkenttä nr 70 vihittiin käyttöön


16.08.2017

Kittilän Lukkarin koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön keskiviikkona 16.8.

Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton sekä Kittilän kunnan ja Lukkarin koulun tervehdykset. Osapuolet kiinnittivät yhdessä kenttätoimittaja Lappset Group Oy:n edustajan kanssa Ässäkenttä nr 70 kyltin. Palloliitto luovutti koululle pelivälineitä ja vihkiäisottelussa kohtasivat koulun oppilaat ja RoPSin edustuspelaajat. Lopuksi pelattiin Kaikki Pelissä –miniturnaus. Oppilaat tulevat kouluvuoden alkajaiseksi antamaan kentälle paikallisnimen ja sopimaan yhteisesti kentän käyttösäännöistä.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Kannustajat-tukitoiminta, Arina Areena -liikuntahallit ja Ässäkenttä-monitoimikentät ovat osa 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.

– Pohjoissuomalaisten perheiden yhteisesti omistamana osuuskauppana tuemme paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi niin koulupäivinä kuin vapaa-ajallakin, kertoo ryhmäpäällikkö Aarno Aho Arinasta.

– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet ja vaihtelua liikuntatuntien suunnitteluun, jatkaa Lukkarin koulun rehtori Lauri Kinnunen.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirijohtaja Esa Saajanto.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Lukkarin koulun Ässäkenttä on Arinan toimialueen neljästoista ja valtakunnallisesti 70. Ässäkenttä.