Kiertue jatkuu: Koko perheen liikuntatapahtuma kiertää Pohjois-Suomen Ässäkentät


16.08.2019

Osuuskauppa Arina järjestää 23 koko perheen liikuntatapahtumaa kesän 2019 aikana, yhden jokaisella Pohjois-Suomen Ässäkentällä. Loppukesän kierros alkaa maanantaina 19.8. Rovaniemeltä, Saaren koulun Ässäkentältä ja päättyy 29.8. Ouluun Alakylän koulun Ässäkentälle.

Mukavaa yhdessäoloa ja liikunnan riemua

– Uusia Ässäkenttiä ei tällä hetkellä ole suunnitteilla, mutta järjestämme liikuntatapahtumakiertueen nykyisillä Ässäkentillä kannustaaksemme lapsia ja koko perheitä liikkumaan, viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen kertoo.

Kiertue on kaksiosainen, ensimmäisen osuuden alkaessa Pyhännältä maanantaina 6.5. ja päättyen Siikajoelle 29.5. Kiertueen toinen osa aloitetaan Rovaniemeltä 19.8. ja päätetään Ouluun Alakylän koulun Salama-kentälle 29.8. Tapahtuma järjestetään jokaisella paikkakunnalla klo 17-19 välisenä aikana.

Tapahtumassa alku- ja loppuveryttelyjä sekä pelejä ja kisoja ovat vetämässä lasten ja nuorten liikunnan ammattilaiset. Jokaisessa tapahtumassa on tarjolla pientä välipalaa 250:lle ensimmäiselle liikkujalle ja tietenkin palkintoja ja arvontaa. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Mukana kiertueella ovat osuuskaupan lisäksi Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri, LähiTapiola Pohjoinen ja Lappi, Suomen Punaisen Ristin Lapin ja Oulun piirit sekä osan Oulun tapahtumien osalta SuperPark Oulu.

– Useimmille paikkakunnille saimme mukaan paikalliset jalkapalloseurat, mukana ovat Oulu Nice Soccer, Tervarit-j, HauPa, Ospa, FC Raahe, KePS, MeLU, TePS, TP-47, RoPS, FC Santa Claus-j, Pellon Ponsi, Kolarin Kontio, KiPS ja Ivalon Palloseura, Ruuskanen iloitsee.

100 Ässäkenttää ympäri Suomea

Vuosien 2011-2018 aikana Suomeen rakennettiin yhteensä 100 Ässäkenttää, joista 23 Osuuskauppa Arinan alueelle. Monitoimikenttäohjelman tavoitteena oli lasten ja nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen lähiliikuntapaikkarakentamisen avulla. Ässäkentät rakennettiin osana S-ryhmän Paras paikka elää -vastuullisuusohjelmaa.

Ässäkentät tukevat varovasti arvioiden 30–40 000 koululaisen ja päiväkotilaisen liikkumista ympäri vuoden. Kenttiä käyttävät tasapuolisesti niin tytöt kuin pojat. Kouluilta saatujen palautteiden mukaan kentät ovat lisänneet lasten välituntiliikkumista.

Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio korostaa Ässäkenttien olevan merkittävä asia Arinan toimialueen asiakasomistajaperheille.

– Haluamme edistää alueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat Ässäkentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana, että vapaa-ajalla, Puutio sanoo.

Ässäkenttä-kiertue 2019

Tapahtuma jokaisena kiertuepäivänä klo 17-19

Päivä 

Paikkakunta 

Koulu      

 19.8 

Rovaniemi 

Saaren koulu

 20.8. 

Inari

Inarin koulu 

21.8. 

Kittilä

Lukkarin koulu 

22.8. 

Pello 

Pellon koulukeskus 

26.8. 

Rovaniemi 

Meltauksen koulu

27.8. 

Raahe 

Keskuskoulu 

28.8. 

Raahe 

Merikadun koulu 

29.8. 

Oulu 

Alakylän koulu