Kempeleen Linnakankaalle uuden ajan Sale


14.01.2021

Jokainen uusi kauppa on sydän, tykkäys ja bonusta Pohjois-Suomelle. Tänään Kempeleen Linnakankaan asuinalueella avattu Sale-lähimyymälä toimii yhtenä Sale-konseptin kehittämisen kannalta tärkeänä yksikkönä, sillä Linnakankaalta saatujen palautteiden pohjalta kehitetään valtakunnallista Sale -konseptia.

− Linnakankaalle tuodaan yhtenä ensimmäisistä myymälöistä Suomessa S-ryhmän uusi pienmyymälöiden konsepti ja miljöö, joten kempeleläisille on luvassa jotain ainutlaatuista. Prototyyppimyymälällä haemme kokemuksia siitä, minkälainen lähikauppa palvelee 2020-luvun omistajia parhaiten. Linnakankaan Salen asiakkaat pääsevät siis vaikuttamaan omalla ostokäyttäytymisellään ja palautteillaan tulevan Sale-konseptin esillepanoihin ja valikoimiin. Tavoitteena on huomioida valikoimien muodostamisessa entistä paremmin kunkin Salen oman lähialueen asukkaiden erilaiset tarpeet, Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Iina Kalliorinne sanoo.

Prototyyppimyymälässä on runsaasti uusia tuoreus- ja laatunäkökulmia korostavia elementtejä, jotka tukevat nopeaa ostamista ja helppoa asiointia. Salessa on käytössä myös pikakassat, jotka helpottavat asiointia erityisesti pienten ostosten osalta.

– Valikoimissa esiin nousevat vahvimmin tuore leipä sekä yksittäin myytävät irtotuotteet, näyttävä ja värikäs hedelmä- ja vihannestarjonta, nopeasti mukaan napattavat take away -tuotteet sekä tyylikäs, brändimerkkejä ja erikoisuuksia esiin nostava juomaosasto, kuvailee myymäläpäällikkö Sanna Kivimäki.

Uusi myymälä mukavoittaa myös henkilökunnan työtä monella tavalla.

– Käytännöllisissä ja uudenaikaisissa tiloissa viihtyy ja myös työergonomia on kunnossa. Tavarakuormien siirtelyä helpottavat esimerkiksi sähkötoimiset nosto-ovet, Kivimäki mainitsee.

Uuden Salen odotetaan puolittavan energiankulutuksensa verrattuna samankokoisen vanhempaan myymälään. Myymälässä on ympäristöä kuormittamattomat, hiilidioksiditekniikalla toimivat kylmälaitteet, led-valaistus sekä maalämpö.

Uuden konseptin tuomista päivityksistä huolimatta lähikaupan asiakaslupaus on ja pysyy: lupaamme joka päivä kokonaisedullisen hintatason, laadukkaat valikoimat, hyvän saatavuuden ja lämminhenkinen palvelun.

– Lähipalveluiden kehittäminen on tärkeää alueen omistajien arjen sujuvoittamiseksi. Lähikauppaan on helppoa pistäytyä ostoksille. Toivommekin, että omistajat antavat aktiivisesti palautetta Linnakankaan Salesta, Kalliorinne sanoo.

Koronan myötä perinteisiä myymälän avajaisia ei ollut mahdollista toteuttaa toivotulla tavalla. Väentungoksen välttämiseksi kauppa avattiin hiljaisesti, ilman suurempia yleisöseremonioita. Omien kauppojen avajaisperinteeksi muodostunut nauhanleikkaus suoritettiin Linnakankaan kaupan omalla väellä ennen myymälän virallista avaamista.

-Kahvi- ja kakkukekkereiden aika tulee kaupalla toivottavasti myöhemmin tilanteen niin salliessa, Kivimäki lisää.

Lisätietoja:

ryhmäpäällikkö Iina Kalliorinne, +358 44 788 6676, iina.kalliorinne@sok.fi