Kemin Corona-kauppakeskukseen rautakauppa alkukesästä 2011


29.12.2010

Asiakasomistajien palvelut kehittyvät Kemissä. Arina remontoi Corona-kauppakeskuksen länsipäätyyn S-Rauta rautakaupan. Rakentaminen aloitetaan keväällä ja myymälä avataan alkukesästä 2011. Rekrytointi käynnistyy lähiaikoina. Kemin uusin rautakauppa työllistää n. 10 vakituista ja sesonkiaikoina n. 20 työntekijää.

Osuuskauppa Arina kehittää asiakasomistajien palveluja Kemissä. Arina remontoi Corona-kauppakeskuksen länsipäätyyn tilat S-Rauta rautakaupalle.

’Meri-Lapissa on kysyntää asiakasomistajien omalle rautakaupalle. Corona-kauppakeskuksen vapautunut länsipääty hyödynnetään rautakaupalle. Täydennämme S-Raudalla Arinan kemiläisten ja koko Meri-Lapin asiakasomistajien palvelutarjontaa ja mahdollistamme ostojen entistä paremman keskittämisen omaan kauppaan. Rekrytoimme alkuvuoden aikana alan ammattilaisia alkukesästä avattavaan myymäläämme. Arina työnantajana kiinnostaa juuri nyt kovasti palvelualan ammattilaisia’, kiteyttää Arinan rautakauppatoimialasta vastaava ketjujohtaja Paavo Käsmä.

Arina on avoin pohjoissuomalainen osuuskunta, jonka omistavat lähes 135 000 asiakasta, yli 60 % kaikista alueen kotitalouksista. Muita omistajia ei ole. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille. Kaikki hyöty Arinan toiminnasta jää Pohjois-Suomeen ja käytetään alueen asiakasomistajien hyväksi. Asiakkailla on osuuskaupassa aidosti päätös- ja vaikutusvaltaa.

Arina on kehittänyt kemiläisten palveluja aktiivisesti 2000-luvulla. Corona-kauppakeskus avattiin marraskuussa 2005, sisältäen Arinan palveluista Prisman, Presson, Pukumiehen ja Mick’sin sekä ABC-automaatin. Arina on sittemmin avannut Kemissä Sale-lähimyymälöitä, S-marketin keskustaan ja Emotionin Coronaan. Pukumiehen ja Mick’sin Kemin myymälät lopettavat toimintansa tammikuun loppuun mennessä ja samalla avataan Pukumiehen ja Mick’sin uusi Outlet –myymälä kauppakeskuksen tiloihin. S-Raudan remontointi Coronaan mahdollistaa kauppakeskuksen tilojen hyödyntämisen kokonaisuudessaan.

Arinan asiakasomistajamäärä on kehittämisen myötä yli tuplaantunut Kemissä. 2000-luvun puolivälissä asiakasomistajia oli vain n. 25 % kotitalouksista. Tällä hetkellä heitä on yli 50 %. Tavoitteena on palveluja kehittämällä lisätä asiakasomistajien osuus talouksista yli 60 %:n.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, ketjujohtaja Paavo Käsmä, p. 050 502 4003, etunimi.sukunimi@sok.fi

Osuuskauppa Arina, hallintojohtaja Paavo Härö, p. 044 788 5901, paavo.haro@sok.fi

Corona-kauppakeskus, Karjalahdenkatu 7, 94600 Kemi.