Kauppakeskushankkeen purkutyöt käynnistyivät Oulun Galleria-korttelissa


16.05.2013

Arina kehittää uusia palveluja Oulun keskustaan. Kauppakeskuksen purku- ja maanrakennustyöt ovat alkoivat torstaina.

Osuuskauppa Arinan kauppakeskushanke Oulun ydinkeskustassa etenee. Arina aloittaa loppukesään kestävät purkutyöt Galleria-korttelissa omistamiensa kiinteistöjen osalta. Samalla käynnistetään maarakennustyöt. Arina, Oulun kaupunki ja rakennuskumppanit käynnistivät historiallisen hankkeen torstaina Pajarinkulmasta. Samalla allekirjoitettiin purku- ja maarakennusurakkasopimukset. Rakennusurakka on laskentavaiheessa ja kauppakeskuksen pääurakoitsija valitaan syksyyn mennessä. Arina on käynnistänyt liiketilojen vuokrauksen. Palveluja esitellään hankkeen edistyessä niin liiketiloista kiinnostuneille kuin kuluttajille. Kauppakeskus on tavoitteena avata joulun alla 2015.

Arina on kuluttajaosuuskunta, omistajina lähes 150000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja hyötyjä, joita omistajat saavat käyttämällä palveluja. Arinan kauppakeskusinvestointi on palvelujen ja myös hyötyjen lisäämistä omistajille. Arina arvioi, että tulevia palveluja tulee käyttämään noin 100 000 eli 2/3 Arinan omistajatalouksista.


Muhoksen Romu Oy purku-urakoitsijaksi ja Lemminkäinen Infra Oy maarakennusurakoitsijaksi

Arina sai viime viikolla purkuluvan omistamilleen 1950-1960 luvuilla rakennetuille kiinteistöille Galleria-korttelissa. Arina allekirjoitti tänään purkusopimuksen paikallisen Muhoksen Romu Oy:n kanssa. Galleria-korttelin As Oy Oulun Piharaidan (Pajarinkulma), As Oy Rautakaupankulman ja ent. SRK ry:n toimitalon purkutyöt aloitetaan. Purkutyöt kestävät loppukesään saakka. Arina allekirjoitti ja käynnistää lähiaikoina myös maarakennusurakan Lemminkäinen Infra Oy:n kanssa. Varsinainen rakennusurakka on laskentavaiheessa. Pääurakoitsija on tarkoitus valita syksyyn mennessä.

Kauppakeskuksen Sokos-tavaratalojohtajaksi KTM Anu Junnikkala-Alho

Kauppakeskus on Galleria-korttelin kolmen tontin, korttelit yhdistävän kesäkadun ja Sampotalon yhdistävä kokonaisuus. Galleriassa liiketiloja tulee -1.-4. kerroksiin ja entisessä Rautakaupankulmassa asuntoja 6.-12. kerroksiin. Sampotaloon tulee liiketiloja 1.-3. kerroksiin. Lähes 20000 m2  kokonaisuudesta reilut puolet muodostuu Arinan Sokos-tavaratalosta, Sokos Herkku –ruokakaupasta sekä ravintoloista, kahviloista ja kokoustiloista. Sokos-tavaratalojohtajana on aloittanut KTM Anu Junnikkala-Alho, joka on toiminut aiemmin Arinan talouspäällikkönä.