Kauppakeskus Valkea – n. 50 toimijaa saman katon alla


25.03.2015

Kauppakeskus Valkea on Oulun ydinkeskustan kahteen kortteliin ja viiteen kerrokseen sijoittuva n. 20 000 m2 kokonaisuus, jossa palvelee n. 50 eri toimijaa ja n. 400 työntekijää saman katon alla. Valkean rakentaminen etenee suunnitellusti, avaus on keväällä 2016. Valkea tuo Ouluun uusia toimijoita ja kesäkadun myötä kohtaamis- ja tapahtumapaikan.

Valkea on Kauppuri- ja Galleria-kortteleihin sijoittuva ja korttelit yhdistävän katetun kesäkadun muodostama kokonaisuus. Katutasossa korostuvat nopea asiointi, kosmetiikka, korut, asusteet ja pienelektroniikka sekä terveys. Muotia on toisessa ja kolmannessa kerroksessa, jossa sijaitsee myös ravintolamaailma. Kahvilat lisäävät viihtyvyyttä useassa kerroksessa. Kauppakeskuksen ankkuri Sokos palvelee kaikissa viidessä eri kerroksessa. Neljännessä kerroksessa sijaitsee muita palveluja sekä kokous- ja toimistotiloja. Katettu kesäkatu on kohtaamis- ja viihtymispaikka sekä erilaisten tapahtumien järjestämispaikka.

Uusia muoti-, terveys- ja ruokapalveluja – mm. Indiska, Bik Bok, Jungle Juice Bar ja Kööki

Valkean n. 50 eri toimijasta osa on jo allekirjoittanut vuokrasopimuksen ja kaikki muut tilat ovat yhden tai useamman toimijan neuvottelujen kohteena. Valkea tuo Pohjois-Suomeen Indiskan, ruotsalaisen muodin ja sisustamisen ketjun. Toiseen kerrokseen sijoittuvat myös kansainväliset muotiliikkeet Bik Bok, Carlings ja Cubus. Katutasoon avataan terveellisiä ja herkullisia smoothieita ja mehuja tarjoava Jungle Juice Bar sekä terveyden ja hyvinvoinnin erikoisliike Life. Kolmannen kerroksen ravintolamaailma Kööki on seitsemän ravintolan kokonaisuus, ankkurina Rosso uusitulla konseptilla. Sokos on viidessä eri kerroksessa toimiva, uuden konseptin mukainen kauneuden ja muodin tavaratalo, herkkukauppa ja ravintola. Lisää vuokralaisia julkistetaan syksyyn mennessä.

Sokos Herkku – pohjoissuomalainen herkkukauppa ja ravintola

Sokos Herkusta on tavoitteena tehdä Pohjois-Suomen tasokkain ruokakauppa. Sokos Herkku tarjoaa asiantuntevaa ja neuvovaa ruokapalvelua. Sokos Herkun keittiö tarjoaa sekä mukaan ostettavaksi että omassa ravintolassa nautittavaksi aamiaista, lämpimiä ruokia, salaatteja, välipalatuotteita, konditoriatuotteita, kahvia ja teetä sekä omia jäätelöitä. Sokos Herkun valikoimissa korostuvat suomalaiset ja pohjoissuomalaiset tuotteet ja maut. Tarjolla on runsaasti lähiruokaa myös tuote-esittelyjen ja tapahtumien muodossa. Sokos Herkku on osuuskaupan omistajien oma herkkukauppa, jonka kehittämiseen he voivat osallistua kyselyjen ja paneelin kautta. Ensimmäiset omistajakyselyt tehdään jo tänä keväänä.

Sokos tavaratalo, sisältäen Sokos Herkku ruokakaupan ja oman ravintolan, työllistää noin 150 muodin, ruokakaupan ja ravintola-alan ammattilaista. Rekrytoinnit käynnistyvät kevään aikana.