Kauppakeskuksen rakennustyöt aloitetaan syksyllä


22.07.2013

Osuuskauppa Arinan historiallisen suuri hanke etenee pian rakennusvaiheeseen. Purkutyöt ovat loppusuoralla ja pian kauppakeskus koko komeudessaan alkaa nousta Oulun ydinkeskustaan. Sen on määrä olla valmis joulukauppaan 2015.

Kauppakeskuksen Sokos-tavaratalon johtajaksi on valittu Anu Junnikkala-Alho. Hän on toiminut aiemmin Arinan talouspäällikkönä. Anu on erittäin määrätietoinen ja yrittäjähenkinen. Tavoitteellisuutta ja analyyttisuutta ei myöskään Sokos-johtajalta puutu.

– Olen erittäin motivoitunut uusista haasteista. Näin alkuun tehtävälistalla on suunnittelua, rakentamista ja liiketoiminnan kehitystyötä, Anu tuumaa uudesta työstään. Syksyn työtehtävät painottuvat tilojen suunnitteluun sekä vuokralaisten hakemiseen. Alkusyksystä julkistetaan myös kauppakeskuksen nimi. Nyt vuorossa on rakentamisen ohella tutustumista muihin Sokoksiin ja Oulun tavaratalon kokonaisuuden suunnittelua.

– Syksy tulee varmasti olemaan kiireinen, mutta hengähtääkin ehtii perheen perinteisellä syyslomareissulla, Anu kertoo.

Pitkä odotus palkitaan

Anu, kuten muutkin oululaiset ja pohjoissuomalaiset Arinan omistajat, odottaa jo kovasti kauppakeskuksen avautumista.

– Henkilökohtaisesti kiinnostavimpia Sokoksen tuotealueita ovat pukeutuminen ja kosmetiikka, mutta myös urheilu, jos Sokos-kokonaisuus sen sisältää, hän listaa.

– Sokos-tavaratalon vahvuuksina pidän monipuolisuutta ja kattavaa valikoimaa, Junnikkala-Alho kehuu suunnitteluvaiheessa olevaa tavarataloa. Kauppakeskus tuokin kauan odotettua piristystä Oulun keskustaan.

– Tavoitteenamme on tuoda omistajillemme Oulun keskustaan sekä valikoimaltaan että palvelultaan Pohjois-Suomen paras ruokakauppa: Sokos Herkku. Lisäksi tavoitteena on tuoda keskustaan myös uutta kahvila- ja ravintolatoimintaa, Anu kuvailee. Aivan uutta ilmettä keskustaan tuo myös eksoottinen ja katettu kesäkatu.

– Omistajiemme palvelut laajenevat Sokos-tavaratalon ja kauppakeskuksen myötä merkittävästi ja samalla omistajien saamat hyödyt paranevat, Anu kertoo ylpeänä.

Yhdessä tekemisen meininki

Anulle tärkeää on myös hänen tulevat alaisensa. Esimiehenä hän pyrkii olemaan huolehtiva, kannustava sekä innostava.

– Tavoitteenamme on luoda viihtyisä ostosilmapiiri ja huolehtia korkeasta palvelun laadusta. Siihen olennaisesti vaikuttaa juuri työntekijöiden työilmapiiri, siksi aiommekin panostaa siihen, Anu toteaa päättäväisesti.

Kaiken kaikkiaan kauppakeskus tulee työllistämään noin 400 henkilöä, joista 300 on uusia työntekijöitä. Rekrytointi tullaan todennäköisesti käynnistämään vuoden 2015 alkupuolella.

Osuuskauppa Arinan tehtävänä on tuottaa hyötyjä ja palveluita asiakasomistajille. Palvelut tulevat täydentymään upealla tavaratalolla ja hyötyjen tuottaminen onkin ykkösasia myös Sokoksen työntekijöiden tulevassa työnkuvassa. Asiakkaat tulevat olemaan asiakaspalvelun ammattilaisten osaavissa käsissä asioidessaan Sokos-tavaratalossa. Nyt kuitenkin täytyy odottaa vielä tovi.

– Rakentaminen kestää vielä pari vuotta, mutta kuten sanotaan, hyvää kannattaa odottaa, Anu naurahtaa.