Kastellin S-market ja Hesburger harjakorkeudessa


13.01.2014

Energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen kaupan ja ravintolan avaus keväällä.

Osuuskauppa Arina rakennuttaa omistaville asiakkailleen Kastellin häkin viereen S-marketin ja Hesburger-ravintolan, jotka työllistävät yhteensä n. 30-40 työntekijää. Arina rakennuttaa Kastelliin 2000 m2 energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen kiinteistön lisäksi 150 autopaikkaa ja drive-in kaistan. Investointi on suuruudeltaan n. 5 milj. euroa. Rakennus- ja rakennuttajaväki viettävät tiistaina harjannostajaisia. Avajaisia vietetään keväällä.

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat, Oulussa yli 60 % kotitalouksista. Osuuskaupassa omistetaan ja jaetaan hyödyt yhdessä. Kehittyvät palvelut helpottavat omistajien arkea ja täydentävät osuuskaupan monipuolista palvelutarjontaa. Omistajat saavat lähialueen edullisimman ruokakorin ja muita omistajahyötyjä keskimäärän yli 400 euron arvosta vuodessa.

Kastellin rakennushankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto HML Oy ja pääurakoitsijana Temotek Oy. Rakennesuunnittelusta vastaa WSP Finland Oy. LVI-suunnitttelusta vastaa LVI-insinööritoimisto Plan-Air Oy ja LVI-urakasta Lapin LVI-Asennus Oy. Sähkösuunnittelusta vastaa AIRIX Talotekniikka Oy ja sähköurakasta Caverion Suomi Oy. Kylmälaitesuunnittelusta ja -urakasta vastaa Jetitek Oy. Liikenne- ja ympäristösuunnittelusta vastaa Plaana Oy. Betonielementit toimittaa Rajaville Oy.

Kastellin S-marketin ja Hesburgerin uudessa 2000 m2 kiinteistössä hyödynnetään ympäristöystävällistä hiilidioksidipohjaista kylmä- ja lämmitysjärjestelmää, jolla saavutetaan 50 % energiansäästö. Arina rakennuttaa uudet kiinteistöt energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

’Kastellin S-market on nykyaikainen ruokakauppa, josta Arinan omistajat saavat joka päivä monipuolisen ja pysyvästi edullisen ruokakorin sekä tarvittavat oheispalvelut, lisättynä Hesburger-ravintolalla drive-in kaistoineen. Kehittyvät palvelut mahdollistavat paremmat omistajahyödyt. Kastellin palvelut korvaavat Oulunsuun S-marketin’, kiteyttää Arinan S-market ketjujohtaja Juha Salmi.