Kapula vaihtuu Arinan liiketoiminnan johdossa


05.10.2016

Omistajuus, reiluus ja pohjoissuomalaisuus lähellä sydäntä

Arinan market- ja ABC-kaupan toimialajohtajana syyskuun alusta aloittanut Mikko Polso vannoo reiluuden ja pohjoissuomalaisuuden nimiin. Osuuskaupan toiminnan tavoitteena on vastakin tarjota omistajilleen edullinen ruokakori.

Polso jatkaa marketkaupan Tapani Kärkkäisen sekä liikennemyymälä- ja polttonestekaupan Veli-Erkki Vesavaaran työtä. Tapani ja Veli-Erkki ovat jäämässä Arinasta eläkkeelle vuodenvaihteen tienoilla.

– Osuustoiminnan lähtökohta on ollut sata vuotta ruokakorin edullistaminen, eikä tavoite ole siitä mihinkään muuttunut. Se on edelleen tärkeintä, Polso vakuuttaa.

Tekemisen meininki

Kokkolasta lähtöisin oleva Polso on tuore arinalainen, mutta pitkän linjan osuuskauppamies. Hän aloitti työuransa S-marketin kassalla Kälviällä vuonna 1994.

Polso on työskennellyt viimeksi Pirkanmaan Osuuskaupassa toimialajohtajana, alueena ABC-, ravintola- ja käyttötavarakauppa. Työkokemusta hänelle on kertynyt S-ryhmän kaikista marketkaupan ketjuista eri tehtävissä.

Uutta työmaataan Polso kehuu reiluksi paikaksi.

– Pohjoisessa on hyvä henki ja tekemisen meininkiä. Omistajuus on vahvasti esillä, ehkä jopa enemmän kuin etelässä. Johtamisessa on vahva arvopohja, joka näkyy kaikessa tekemisessä, Polso kuvailee Arinaa työnantajana.

Pohjoisen luonto kiehtoo

Pohjoinen on muutenkin Ouluun muuttaneelle perheelle tärkeä paikka. Väliaikainen asunto on löytynyt Tuirasta, ja omakotitontti odottaa rakentajia Vaskikankaalla.

– Tulevina vuosina meistä tulee hiukkavaaralaisia. Olemme onnellisessa asemassa, kun pääsimme muuttamaan perheiden lähistölle. Meillä on lähiomaisia ja ystäviä Oulussa ja lähi-alueella, ne ovat asioita jotka tuovat tärkeää turvallisuutta ja sisältöä elämään.

Polsot aikovat nauttia täysillä pohjoisen luonnosta ja maisemista. Akkuja käydään lataamassa Oulujärven rannalla.

Työnantajan vastuu

Pohjoisen kaupan tilannetta Polso kuvailee haasteelliseksi. Kaupungistuminen jatkuu ja asukkaiden määrä joillakin alueilla vähenee. Se vaatii myös kaupalta uudenlaista ajattelua.

Arina työllistää noin 2600 työntekijää. Polson mielestä suuri työntekijämäärä tuo mukanaan suuren vastuun.

– Arina on investoinut viime vuosina alueella todella paljon ja luonut sitä kautta työtä ja palveluja usealle alueen ihmiselle. Tulemme jatkamaan investointeja eri alueilla jatkossakin. Haluamme olla omistajan arjessa mukana, kuuntelemalla ja rakentamalla yhdessä entistä parempaa, meidän Osuuskauppa Arinaa, hän pohtii.

Toinen suuri vastuu on syvän yhteistyön jatkaminen pohjoissuomalaisten tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Pohjoissuomalaisuus on tärkeä arvo kaikissa toiminnoissa. Arina on reilu yritys, joka kantaa vastuunsa kaikista tekemisistään, Polso aprikoi.