Kannustajat-äänestys on päättynyt


17.03.2020

**** ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT, KIITOS OSALLISTUJILLE! ****
Julkaisemme tulokset huhtikuun aikana.

—————————-
Osuuskauppa Arina jakaa vuonna 2020 Kannustajat-tukea yhteensä 100 000 €. Arinan omistajat pääsevät vaikuttamaan siihen, kenelle kevään tukipotti 50 000 € jaetaan. Tukea on voinut hakea  lasten ja nuorten liikuntaseurojen ja harrastusyhdistysten lisäksi myös avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt, jotka kohdentavat tuen lapsille ja nuorille.
 

Kannustajat-äänestys on nyt käynnissä 14.4.2020 saakka! 
Äänestykseen osallistutaan henkilökohtaisella linkillä, joka lähetetään sähköpostitse 25.3.-6.4.2020 välisenä aikana.

Henkilökohtaisen sähköpostin äänestämisestä saavat kaikki, jotka:

  • kuuluvat Arinan omistajatalouteen JA
  • ovat antaneet tietoihinsa sähköpostiosoitteen viimeistään 22.3.2020 JA
  • eivät ole kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä.

Voit tarkistaa omat tietosi sähköpostiosoitteesta ja tutkimuskyselyluvasta kirjautumalla omalle S-kanavalle osoitteessa s-kanava.fi/kirjaudu ja valitsemalla omat tiedot.
 


Tutustu hakijoihin

Kannustajat-tukea keväälle 2020 on hakenut 76 yhteisöä, joista valitaan 20 tuen saajaksi.

 

Hakijat aakkosjärjestyksessä:

 

Ahmat ry, Haukipudas, Oulu
Jääkiekkoseuramme Ahmat ry:n lapset ja nuoret, tytöt ja pojat, hakevat tukea ja kannustusta harrastukseensa. Tukisumma tullaan kohdistamaan pelaajien kuukausimaksuihin.

Ajax-Sarkkiranta ry, Kempele
Tuemme liki 1000 lapsen ja nuoren liikunnan iloa seurassamme ammattitaitoisella ohjauksella ja loistavissa olosuhteissa.

Alatornion Pirkat ry
Tuen avulla mahdollistetaan urheilukoulujen osallistumismaksujen pysyminen kohtuullisella tasolla, jotta kaikki kiinnostuneet voisivat olla mukana seuran toiminnassa.

Ankkurilahden Ratsastajat ry, Tupos, Liminka
Normaali seuran toiminta mm. hevoskerhojen tukeminen (merkit, kirjat), kisapalkinnot, kilpailumaksujen pitäminen alhaisena, Koulurata-aitojen hankinta jotta kilpailujen järjestäminen onnistuisi jatkossakin.

Dynamo Juniorit ry, Oulu
Tuella toteuttaisimme kaikkien ryhmien yhteisen Superpäivän, joka on odotettu ja toivottu tapahtuma toukokuussa. Aiemmin Superpäivä on järjestetty SuperParkissa ja sitä lapset toivovat jälleen.

FC Santa Claus Napapiiri ry, Rovaniemi
Tuen avulla koulutamme vastuullisia ohjaajia harrastetoimintaamme ja mahdollistamme liikuntaharrastuksen myös niille, jotka eivät halua pelata jalkapalloa kilpailumielessä.

Funky Hall SODAP ry, Pyhäjoki
Tuki käytettäisiin toiminnan kustannuksiin, joista suurimpia ovat ammattitaitoisten opettajien palkkakustannukset sekä toimitilan vuokrat. Tuen avulla harrastajien maksut pystytään pitämään mahdollisimman alhaisina, jotta hinta ei olisi este.

Hanhikiven Kiertäjät ry, Pyhäjoki
Tukea tullaan käyttämään partiolippukunnan peruspartiotoiminnan toteuttamiseen ryhmien omissa koloilloissa, sekä retkillä. Ja lippukunnan yhteisissä tapahtumissa ja leireillä, jotta toiminta voidaan pitää edullisena ja osallistumiskynnys matalana. !! HUOM!! Osaan äänestyslomakkeista on jäänyt virhe, missä Hanhikiven Kiertäjät on merkitty Oulun seudulle. Oikea sijainti on Raahen seutu. Pahoittelemme virhettä.

Haukiputaan Heitto ry
Haukiputaan Heitto käyttää mahdollista Arinan Kannustajat tukea lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen 10:ssä eri lajissaan. Kohteita riittää. Myös vähävaraisten perheiden tuki, joka meillä on tälläkin hetkellä käytössä, olisi mahdollinen kohde.

Haukiputaan Pallo ry
Tuki tullaan käyttämään lyhentämättömänä HauPan junioripelaajien parhaaksi kuten joukkueiden valmennukseen ja sen edelleen kehittämiseen.

Hope ry, Oulu
Haluamme mahdollistaa lapsille ja nuorille kesälomien ajaksi mielekästä tekemistä. Käyttäisimme tuen lasten ja nuorten kesäajan tekemiseen ja elämyksiin sekä harrastusten mahdollistamiseen.

Hope Yhdessä ja Yhteisesti Ry, Rovaniemi
Hopen harrastetuki haettavissa kouluikäisen säännölliseen ja ohjattuun harrastukseen, jos lapsella ei ole muutoin mahdollisuutta harrastaa taloudellisen tilanteen takia.

Jalkapalloseura Hercules ry / Hercules Esports, Oulu
Voisimme jatkaa PeliPaku-toimintaamme ja hankkia lisää kovasti tarvitsemaamme laitteistoa. Haluamme jatkossakin järjestää mielekkäitä ja mieleenpainuvia tapahtumia pohjoisen lapsille sekä nuorille.

Kellon Työväen Uheilijat, voimistelujaosto
Arinan Kannustajat-tuella voisimme hankkia ryhmien käyttöön uusia välineitä ja avustaa seura- ja harjoitteluasujen hankinnassa sekä kilpajoukkueiden kilpailumatkakustannuksissa.

Kemin Lämärit cheerleading
Kisareissujen kustannukset ja kisavaatehankinnat.

Kemin Lämärit ry
Matalan kynnyksen toimintaan, alentamaan nuorten harrastuskustannuksia.

Kemin Työväen Uimarit ry
Kemin Työväen Uimarit liikuttaa koko Meri-Lapin seutukunnan nuoria uimareita. Tuen avulla KemTU haluaa aloittaa erityislasten ja -nuorten uintiryhmän, koska talousalueella ei sellaista ole. Kaikilla tulee olla tasavertainen mahdollisuus harrastaa.

Kemin Uimaseura ry
Seuran tukeminen mahdollistaa lasten ja nuorten uimaharrastusta, alkeista kilpauintiin.

Keminmaan Pallo ry
KemPan juniorijoukkueet sekä B-junioreiden turnausmatkakustannuksiin Tukholmaan kesällä, jotta kukaan ei jäisi paitsi mahtavasta turnaustunnelmasta ja kokemuksista kustannusten takia.

Kempeleen Kiri ry (V.ja U-seura Kempeleen Kiri ry)
Tuella pyritään parantamaan lapsille tarjottavan liikunnan monipuolisuutta ja laatua ilman, että harrastajien kustannukset siitä kohoavat.

Kiimingin Kiekko-Pojat ry
Mahdollinen tuki kohdennetaan seuran matalan kynnyksen toimintaan.  Matalan kynnyksen toiminta on kerran viikossa tapahtuvaa harrastamista ja mukaan voi tulla helposti kauden aikana.

Kiimingin Urheilijat ry
Kannustavaa ja elämyksellistä liikuntaa turvallisesti sekä laadukkaasti.

Kolarin Kontio
Tuki käytetään lyhentämättömänä junioritoiminnan kustannuksiin. Tuella katetaan mm. harjoitustilojen vuokria ja turnausmatkoja. Tuen avulla pystymme pitämään lasten harrastuskustannukset pieninä ja näin mahdollistamaan kaikkien osallistuminen.

Kärpättäret ry, Oulu
Annamme joukkueille hakemusta vastaan avustuksina pelimatkoihin, maajoukkueleireihin, maalivahdin varusteisiin, maksamme kiekkokoulun paidat, vuosia sitten olemme ostaneet patjoja pelimatkoilla koulu yöpymisiin jne. !! HUOM!!  Äänestyslomakkeella Kärpättäret on merkitty Oulun ympäristökuntiin, vaikka oikea sijainti on Oulun seutu. Pahoittelemme virhettä.

Lapin ensi- ja turvakoti ry, Rovaniemi
Tuen avulla hankimme lapsiasiakkaillemme leikki- harrastus- ja toimintavälineitä, tekemistä eri tapahtumissa ja hankimme lapsiperheinä olevien asiakkaiden arjen viihtyisyyttä lisääviä tarvikkeita.

Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry, Sodankylä
Tuki käytettäisiin erityisesti retkien ja leirien mahdollistamiseen. Tuella koottaisiin mm. varustepankki, jotta kenenkään lapsen tai nuoren retkelle ja leirille pääsy ei olisi varusteista kiinni. Myös retki- sekä kämpän varustuksia päivitettäisiin.

Lapin Martat ry, Rovaniemi
Ohjattu harrastustoiminta alle 16-vuotiaille: Ruoanvalmistuksen perustaitoja ja terveellisiä valintoja yhdessä tehden keittiössä. Lisäksi teemme retkiä luontoon ja tutustumme luonnonantimiin. Kannustamme pakkaamaan eväät mukaan omillekin retkille!

Lapin Sudet ry, Ivalo
Järjestäisimme yhteisen liikuntatapahtuman. Osa tuesta menisi matkakuluihin Power Cupiin joka järjestetään tänä vuonna Salossa.

Länsi-Rajan Konkarit ry, Tornio
Lasten jäämaksuihin 100%:sti.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lapin piiri ry, Rovaniemi
MLL:n paikallisyhdistysten vapaaehtoisten toteuttama perhekahvilatoiminta on arjen hengähdyspaikka, joka  tarjoaa lapsille ikäistään leikkiseuraa ja aikuisille arvokasta vertaistukea. ”Perhekahvila auttaa jaksamaan ja ehkäisee yksinäisyyttä.”

Mannerheimin lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry, Oulu
MLL:n paikallisyhdistysten vapaaehtoisten toteuttama perhekahvilatoiminta on arjen hengähdyspaikka, joka tarjoaa lapsille ikäistään leikkiseuraa ja aikuisille arvokasta vertaistukea. ”Perhekahvila auttaa jaksamaan ja ehkäisee yksinäisyyttä.”

Merilappi United ry, Kemi
Matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua lajiin ja toimintaan.

Merituuli ry, Saloinen, Raahe
Tuki käytetään partiolippukunnan eri ryhmien partioilloissa tarvittavien tarvikkeiden sekä yhteisten leiri- ja retkitarvikkeiden hankintaan. Myös leirien järjestämiseen ja muihin partiotapahtumiin.

Meän Eräpartio ry, Tornio
Olemme uusi partiolippukunta ja meillä ei ole läheskään tarvittavia tarvikkeita retkeilyä varten. Isot kaminateltat muodostavat yli 5000€ kulut, jotta voisimme osallistua kaikki leirille yhtä aikaa. Partiolippukunnallamme ei ole yhtään omaa telttaa.

MLL Kittilän paikallisyhdistys
Järjestäisimme ilmaisen koko perheen tapahtuman kaikille Kittilän perheille.

Muhoksen Voitto ry
Leiriläisten avustukseen. Näin perheessä, joissa on monta harrastajaa, kaikki pääsisivät mukaan.

Muonion lapset ja nuoret ry
Sydämen asia on Muonion lasten ja nuorten hyvinvointi. Puhdas ja upea luonto antaa siihen hyvät puitteet. Haluamme yhdessä antaa kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuuden osallistua vuosittaisiin liikunta- ja elämyspäiviin kotiseudun maisemissa.

Oulun Lippo Juniorit ry
Tuomaritoiminta on tärkeä ja arvokas osa urheilua. Kannustajat-yhteistyöllä kaikilla äänestäneillä on mahdollisuus tukea näppärällä tavalla nuorten pesistuomarien kehittämistä sekä seuran tuomaritoimintaa, tuomarivälineiden ja -asujen hankintoja.

Oulun Lohet ry
Tuemme nuorten terveellisiä elämäntapoja ja kehitämme yhteisöllisyyttä järjestämällä uimareillemme kauden aloitusleirin tulevana syksynä jossakin Pohjois-Pohjanmaan lähikohteista. Positiivista yhdessä tekemistä ja keskustelua ravinnosta ja levosta!

Oulun Luistinseura ry
Seuran junioritoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen seuran eri lajeissa.

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry
Tuki käytetään Oulun Musiikkivideofestivaalien järjestämiseen.

Oulun Naisfutis ry
ONS:n junioritoiminnan kehittäminen.

Oulun peruskoulujen 3.-6. musiikkiluokkien tukiyhdistys ry
Kannustajat tuella saisimme hankittua lisää/ päivitettyä soittimia. Mm kontrabassoja ei ole tällä hetkellä kaikilla kouluilla. Lisäksi jotkut soittimet ovat huonokuntoisia ja niiden tilalle tarvitsisimme uusia. Toiveena paikallisen säveltäjän til.teos.

Oulun Pyrintö ry
Kannustajat tuella mahdollistetaan uusien ryhmien perustaminen ja laadukas toiminta. Jokaisesta ei tule huippu-urheilijaa, mutta jokaisella on mahdollisuus löytää liikunnan riemu.

Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry
Lasten ja nuorten yhteinen retki tivoliin tai sirkukseen.

Oulun Tähtisirkusyhdistys ry
Sirkusvälineistön uusimiseen mm. uudet ilma-akrobatiakankaat, pehmeä corde de lisse, kiinalainen tolppa ja vipulauta.

Oulun Uinti 1906 ry
Lapset tarvitsevat monipuolista liikuntaa päälajista riippumatta. Varsinkin uimareille monipuolinen harjoittelu on tärkeää, mahdollinen tuki käytettäisiinkin lasten ja nuorten liikunnallisen tehtävä-/temppuradan rakentamiseen Oulun Uinnin liikuntasaliin.

Oulun Vapaaehtoinen Palokunta ry / Nuoriso-osasto
Nuoriso-osaston varustehankinnat sekä uusi puolijoukkueteltta leirejä varten.

Oulun Voimisteluseura
Lasten ja nuorten elämykselliset tapahtuma-/kisamatkat, leirit, testit, apuohjaajatoiminta sekä nuoria osallistavan Nuoret voimisteluosaajat (Nuvo) -toiminta 90v-juhlavuoden lasten tapahtuman järjestelyissä.

Ounasvaaran Hiihtoseura ry, Rovaniemi
Lasten ja nuorten liikunta- ja luontoleirin järjestämiseen.

Pattijoen Urheilijat Juniorit ry
Välinehankintoja pesiskoulun ja matalan kynnyksen harrastepesiksen käyttöön.

Pellon Kiekko -82
Pelireissujen matkakustannukset, varustehankinnat, hallin lämmityskustannukset (eristämätön pressuhalli) yms.

Pohjan tytöt ja sissit ry, Tornio
Tukisumma käytetään koko lippukuntaa koskettaviin tapahtumiin, joihin osallistuvat 7-17-vuotiaat partiolaiset. Lähtökohtamme on, että tarjoamme kaikille partiotoimintaan tuleville lapsille on yhdenvertaisen mahdollisuuden tulla toimintaan.

Pohjois-Pohjanmaan Martat ry, Oulu
Kerhotoimintaa lapsille ja nuorille. Toiminnan teemoja ovat ruoanvalmistukseen liittyvien perustaitojen oppimisen lisäksi ruokahävikin vähentäminen, kierrätys, kestävä arki sekä pohjoinen lähiruoka. Teemme myös tutustumiskäyntejä lähiympäristöön.

Pohjois-Pohjanmaan Partiosäätiö sr., Oulu
Partiotoiminnan tukemiseen Pohjois-Pohjanmaan alueella. Myönnämme avustuksia mm. lippukunnille, partiopiirille sekä partiokoulutuksiin osallistuville sekä leiristipendejä vähävaraisille partiolaislapsille ja -nuorille.

Pohjois-Suomen Monikkoperheet ry, Oulu
Yhdistyksen toiminta on painottunut pikkulapsiperheisiin, jotka kaipaavat eniten vertaistukea ja kokemuksia sekä vinkkejä jo saman kokeneilta. Tuen käyttökohteena tulee olemaan vertaistuellinen perhetapahtuma.

Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet, Oulu
Kannustajat-tuella mahdollistamme syövän sairastaneille lapsille ja nuorille sekä heidän sisaruksilleen fat bike -pyöräilyn sekä islanninponeilla ratsastamisen yhdistyksemme syysretkellä lokakuussa 2020.

Pudasjärven Urheilijat ry
Järjestämme seuran yhteisen leirin nuorille, osallistujat voivat kokeilla eri lajeja. Tarkoituksena on järjestää kahden päivän elämys leiri Pikku-Syötteellä seuran nuorille

Ranuan Peura ry
Kaikki saatava tuki käytetään lasten ja nuorten toimintaan, jäähallin vuokraan, koulutuksiin, ohjauskuluihin ja kerhomaksujen pysymiseen kohtuullisella tasolla.

Rovaniemen Palloseura ry
Tuki kohdistetaan suoraan lyhentämättömänä lasten ja nuorten monipuolisen harrastustoiminnan toteuttamiseen ja sen kehittämiseen.

Rovaniemen Pöytätennis -60 ry
Lasten ja nuorten matalan kynnyksen pöytätennisharrastuksen järjestäminen ja kehittäminen Rovaniemellä (salivuorot, pöydät, muut varusteet).

Rovaniemen Verkkopalloseura ry
Junioritoiminnan kehittämiseen.

Saloisten Salama, lentopallojuniorit
Osan tuesta käyttäisimme pidempien turnausmatkojen kuluihin (polttoaine, ruoka, majoitus). Lisäksi tekisimme tuen avulla varustehankintoja (esim. tabletti kotiturnausten sähköistä pistelaskua varten).

Santa’s United ry, Rovaniemi
Kevään 2020 Kannustajajäsenten tuki kohdistetaan suoraan junioritoiminnan pyörittämiseen, resurssien ja laadun kehittämiseen. Tarkempana kohteena on tukea valmentajien ja ohjaajien osaamisen kehittymistä. Haluamme kehittää toiminnan laatua koulutuksilla.

Siepakat ry, Rovaniemi
Siepakat ry käyttää Kannustajat tuen SottiisiMoves tapahtuman matkakuluihin. Tapahtuma järjestetään Tampereella kesäkuussa 2020. Siepakoiden ryhmät osallistuvat tapahtumaan kansantanssi- ja musiikkiesityksin.

Simon 4H-yhdistys ry
Tuella on tarkoitus hankkia urheiluvälineitä, joita kaiken ikäiset lapset ja nuoret voisivat lainata tarpeen mukaan esim. sukset, monot, luistimet, kypärät, lumikengät, rattikelkat ja kesällä potkulaudat, SUP-laudat, pallot ym.

Sirkus Taika-Aika ry, Rovaniemi
Vähävaraisten harrastajien tukeminen mm. harrastusmaksujen alennukset ja vapaapaikat.

Sodankylän Pallo ry
Sodankylän Pallon junioreiden pelimatkakuluihin.

Team Rynkeby – God Morgon Oulu
Keräyskohteina ovat Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö sr ja Sylva ry. Aamu Säätiön kautta varat ohjataan lasten syöpäsairauksien tutkimuksen ja hoitojen kehitykseen. Sylva tukee syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään.

Team Tempo ry, Raahe
Tuen avulla tarjotaan juniorijoukkueillemme mahdollisuus harjoitella vähintään kerran viikossa isossa salissa (maksullinen), jossa on hyvä sisäilma. Lisäksi tukea ohjataan matalan kynnyksen kerhotoimintaan.

Tervarit Juniorit ry, Oulu
Käytämme saatavan tuen nappula- ja harrastetoiminnan kehittämiseen. Haluamme, että jokaisella 5-9-vuotiaalla lapsella ja hänen perheellään on mahdollisuus laadukkaaseen valmennukseen.

Tunturi-kiekko ry, Ivalo
Matalan kynnyksen harraste- ja juniorijääkiekkotoiminnan kehittäminen ja mahdollistaminen Inarin kunnan alueella.

V&U Seura Kempeleen Pyrintö ry
Tuki käytetään lasten uimakoulutoiminnan ja uintivalmennuksen kehittämiseen. Tuen avulla koulutetaan uusia uintivalmentajia ja uimakouluohjaajia sekä hankitaan uintivarusteita, mm. uintileluja, räpylöitä ja lättäreitä.

Veitsiluodon Kisaveikot ry, Kemi
Mm. lasten ja nuorten matalan kynnyksen seurakisojen järjestämiseen sekä ohjaajien koulutukseen.  Kisojen sarjat 3-15 vuotta.

Voimistelu- ja Urheiluseura Kellon Lyönti ry
KeLy-junioreiden liikunnan ilon tukeminen.

Voimistelu- ja urheiluseura Yli-Iin Naseva ry
Yli-Iin Naseva käyttää Kannustajat-tuen lasten liikuntakerhon (Temppukerhon) ohjaajien palkkioihin ja koulutukseen. Kaksi kertaa viikossa järjestettävään jäsenille ilmaiseen Temppukerhoon osallistuu viikottain 50 lasta.