Juhlakirja ja sen tekijät


12.01.2016

Olemme Pälvi Salo ja Kimmo Salo, viestintäalan moniottelijoita ja tietokirjailijoita. Saimme mielenkiintoisen ja mieluisan tehtävän kirjoittaa Arinasta juhlakirja sen 100-vuotisen historian kunniaksi. Sovimme, että tehdään kirjasta rehellinen, hauska ja luettava. Emme ole viettäneet aikaa pölyisten arkistojen uumenissa, vaan keränneet todistajanlausuntoja ja tositarinoita haastattelemalla suuren joukon Arinaa tuntevia ihmisiä. Näillä sivuilla tarjoamme maistiaisia kirjan mehukkaasta sisällöstä. 

Osuustoiminta ja kaupan ala ovat leipälajimme. Tunnemme hyvin Arinan bisneksen ja suuren joukon arinalaisia, olemmehan tehneet pitkään antoisaa yhteistyötä. Nyt takana on 10 vuotta yrittäjyyttä, sitä ennen yhteensä liki 30 vuotta työuraa S-ryhmässä.

Kimmo asui nuoruutensa ja kävi koulunsa Limingassa. Ensimmäisiä kesätöitä oli bensapojan pesti Limingan Osuuskaupan Shell-huoltamolla. Pälvi tutustui osuustoimintaan osuuspankin nuorena kassaneitinä. Pohjoiseen meitä vetävät kerta toisensa jälkeen luonto ja sukulaiset. Kesällä 2017 vietämme kummitytön häitä Pudasjärvellä.